Decoratiuni

Ghivece si jardiniere de flori

O tereasa sau un balcon frumos ornate cu ghivece si jardiniere de flori are efecte benefice asupra starii de spirit a proprietarilor, dar si a vecinilor, motiv pentru care ghivecele cu plante sunt la mare cautare primavara, cand este momentul ideal sa plantam sau sa insamantam florile preferate.

Gasiti aici oferta de peste 100 de jardiniere si ghivece pentru flori sau plante decorative.

Dintre acestea am ales mai jos pe cele mai atractive, atat din punct de vedere design, cat si al utilitatii practice.

Ghivece din Argilă (teracotă și ceramică)

Argila este unul dintre cele mai comune materiale pentru ghiveci. Folosit de peste câteva secole, este durabil și aspectul său clasic se potrivește în aproape orice colț al casei.

Aceste ghivece sunt, desigur, mai mult decât gata să crească plante sănătoase. Sunt grozave, deoarece lutul nu numai că absoarbe excesul de umiditate din sol, ci îl eliberează și atunci când solul începe să se usuce.

Există mult mai multe avantaje în alegerea lutului. Acest tip de recipient are un aspect rustic care nu îmbătrânește și, de asemenea, imobilizează unele săruri dăunătoare prezente în apă și substrat.

Deoarece sunt adesea destul de grele, sunt, de asemenea, mai puțin probabil să cadă – acesta este un bonus imens!

Jardiniere si ghivece din plastic

Spre deosebire de ghivecele din lut din plastic, acestea nu avantajează planta în niciun fel, dar sunt ușoare, fără a fi mai puțin durabile decât cele dintâi.

Comparativ cu lutul normal, acestea sunt în general mai colorate și cu siguranță cele mai ieftine pe care le poate găsi un grădinar.

Plantele din acest tip de container nu vor trebui udate la fel de frecvent ca altele, deoarece pereții din plastic sunt strânși și disiparea apei este minimă. Plasticul primește un rău în zilele noastre, dar există o mulțime de lucruri despre plastic care îl fac atât de util.

Jardiniere din metal

Metalul este dur; cel mai greu lucru pe care îl poți obține. Rustice prin natura lor, acestea sunt susceptibile de a adăuga la acest aspect prin dezvoltarea ruginii în jurul cusăturilor.

Un aspect care le este nefavorabil este masa termică redusă a majorității metalelor, ceea ce înseamnă că acestea se încălzesc rapid. Acest lucru, împreună cu o capacitate de căldură specifică la fel de scăzută, fac din metal un material care transferă rapid căldura și frigul la sol.

Aceste simple legi ale fizicii ne spun cât de dezavantajate sunt vasele metalice atunci când scopul este să ne menținem plantele confortabile.

ghiveci flori jardiniere

Ghiveci din ciment

Betonul sau cimentul este utilizat în general în exterior și pentru containere mari, mai degrabă decât pentru vase mici de 10 centimetri. Deci, în primul rând, există o limitare evidentă care vine cu aceste containere blocate într-un singur loc.

Pe de altă parte, le puteți decora oricum doriți, fie pictându-le, fie lăsându-le pur și simplu să îmbătrânească, să devină mușchi și să arate mai vintage în timp.

Acest material este, de asemenea, impermeabil, cu excepția cazului în care există fisuri, dar, spre deosebire de metal, betonul este excelent la stabilizarea temperaturii și la menținerea umidității în sol.

Deși nu sunt practice pentru grădinarul obișnuit care nu are loc pentru vazele monstru, acestea sunt interesante deoarece promovează condiții de creștere sănătoase și stabile pentru plantele noastre.

Jardiniere din lemn

Ghivecele din lemn nu sunt ușor de găsit; Nu cred că am întâlnit încă unul, nu că am încercat foarte mult.

Sunt sceptic, deoarece nu pot vedea cum pot fi complet impermeabile sau „aseptice”, așa cum v-ați aștepta de la un plantator normal. Mă tem că vor putrezi.

Cu toate acestea, sunt drăguțe și se potrivesc foarte bine cu orice spatiu elegant. Poate că după un strat de vopsea rezistentă la umiditate merită o șansă.

În timpul verii puteți duce ghivecele de flori si jardinierele afara in gradina, iar acolo vor putea fi udate cu ajutorul unui aspersor gradina.

Unele florării online au in ofertă flori si plante la ghiveci si le puteti comanda acum cu livrare Bucuresti sau oriunde in tara.