Casa si gradina

Aspersor gradina rotativ telescopic sau oscilant pentru irigatii gazon

Integrarea unui aspersor rotativ in sistemul de irigatii gradina a devenit foarte facila si la indemana oricui, iar misiunea de a iriga gazonul si plantele s-a simplificat maxim si se poate chiar automatiza folosind un programator pentru irigatii care sa porneasca aspersoarele la ore prestabilite. Astfel, iti iei de pe umeri grija de a uda gradina atunci cand esti plecat in concediu.

Majoritatea modelelor de aspersoare permit setarea unghiurilor de udare, astfel incat le poti monta si in coltul gradinii, fara sa proiecteze stropi pe ziduri sau pe gard. Poti astfel sa acoperi 100% din suprafata gradinii, chiar daca aceasta are o forma neregulata sau este ingusta in anumite margini.

Folosind un model de aspersor telescopic vei obtine un sistem invizibil atunci cand nu este utilizat, iar daca sunt instalate corect la nivelul solului, nu risti sa le strici atunci cand tunzi gazonul. Sistemul telescopic pentru acest tip de aspersoare gazon este perfect gandit pentru a se ascunde foarte bine atunci cand sistemul de irigatii este oprit, lasand frumusetea gradinii nealterata de elementele artificiale.

Oferte aspersor gradina rotativ telescopic pentru irigat gazon

Aspersor rotativ irigatii TORO seria MINI 8
Raza10.7 m
Presiune3.5 bar
Debit12.9 l/min
Aspersor rotativ irigatii TORO seria MINI 8
pret oferta
Aspersor rotativ IRRITROL 430 R
Raza6 m 11 m
Presiune2.5 bar
Aspersor rotativ IRRITROL 430 R
pret oferta
Aspersor rotativ irigatii gazon DT-PRO 75 raza intre 8,8- 15,5m, garantie 5 ani
Raza15.2 m
Presiune6 bar
Aspersor rotativ irigatii gazon DT-PRO 75 raza intre 8,8- 15,5m, garantie 5 ani
pret oferta
Aspersor DT-PRO cu duza 17 VAR inclusa raza 5,5m
Raza5.5 m
Presiune2.1 bar
Debit1.21 m³/h
Aspersor DT-PRO cu duza 17 VAR inclusa raza 5,5m
pret oferta
Aspersor rotativ IRRITROL 550 R
Raza15 m
Presiune5 bar
Aspersor rotativ IRRITROL 550 R
pret oferta
Aspersor rotativ irigatii Rain Bird Seria 5000 model 5004 PC
Raza14 m 4.9 m
Presiune4.5 bar
Debit3.22 m³/h 0.07 m³/h
Aspersor rotativ irigatii Rain Bird Seria 5000 model 5004 PC
pret oferta
Aspersor rotativ PGP Ultra Hunter, raza 4,9 m - 14 m
Raza14 m 4.9 m
Presiune4.5 bar 1.7 bar
Debit3.22 m³/h 0.07 m³/h
Aspersor rotativ PGP Ultra Hunter, raza 4,9 m - 14 m
pret oferta
Aspersor rotativ irigatii Rain Bird 3504-PC
Raza10.7 m 4.5 m
Presiune1.7 bar 3.5 bar
Debit1.21 m³/h 12.9 l/min
Aspersor rotativ irigatii Rain Bird 3504-PC
pret oferta

Pentru ca un astfel de sistem sa atinga raza maxima de stropire este necesar sa fie indeplinite mai multe conditii. Sistemul de irigatii sa fie gandit si setat pentru un anumit debit si presiune care sa permita alimentarea tuturor aspersoarelor cu cantitatea suficienta de apa si cu presiunea necesara. Cu cat sunt mai multe asperosare, cu atat sistemul trebuie sa fie capabil sa alimenteze cu un debit mai mare si cu o presiune pe masura.

Daca doriti sa va configurati sistemul pentru a va uda gradina in timp ce sunteti plecat de casa sau daca doriti sa evitati bataia de cap sa va amintiti sa va udati gradina, este necesar sa folositi un cronometru mecanic sau un sistem electronic. Cu toate acestea, daca pur si simplu va place s porniti sistemul manual atunci cand doriti sa udati plantele, probabil ca nu veti avea niciodata nevoie de el.

Aspersoare gazon de tip pop-up telescopice sau oscilante

Aspersorul pop-up este usor de instalat si va mentin gazonul luxuriant si sanatos pe tot parcursul anului. Sprinklerele pop-up sunt instalate subteran si ies din sol atunci când sunt activate si se retrag atunci când nu sunt utilizate la irigare.

Instalati un sistem automat de irigatii pentru a va asigura udarea gradinii in timpul vacantei sau zilnic pentru a va elibera timpul. Instalarea este rapida si usoara si va facilita intretinerea plantelor.

Unul dintre cele mai rele lucruri despre un sistem de tip aspersor gazon este ca este atât de usor sa uiti sa il opresti. Il activezi la ora 18:00 si iti vezi de viata ca de obicei, observând la culcare ca aspersorul inca functioneaza. Nu numai ca este o risipa uriasa de apa pretioasa, dar daca aveti instalat un contor de apa, veti primi probabil o factura uriasa de la furnizorul de apa. Nici florile si nici gazonul nu vor fi foarte fericite cu apa prea multa.

Daca va luati sarcinile de gradinarit suficient de in serios pentru a respecta un regim strict de irigare de doua ori pe zi, veti economisi mult timp si efort instaland un sistem automatizat de distribuire a apei. De asemenea, va elimina situatii de genul revenirii din vacanta cand descoperiti ca gradina dvs luxurianta a fost transformata intr-un peisaj desert de proportii.

Puteti gasi in magazinele online aspersoare gazon inclusiv oscilante la preturi cuprinse intre 40 lei, 50 lei si pana la 90 sau 99 lei si peste, in functie de producator si de sistemul de personalizare si reglare a jetului de apa.

Sistem automatizat programabil de irigare gradina

Sistemele automate de aspersoare pot fi denumite si sisteme de aspersoare de gradina sau micro-irigare. In general, toti cei trei termeni se refera la acelasi lucru, desi termenul de sistem de irigatii se poate referi si la un sistem mai mare utilizat pentru irigarea culturilor fermierilor.

Un programator irigatii de incredere este inima sistemului dvs. de aspersoare. In timp ce sistemele de temporizare de astazi ofera suficiente caracteristici pentru a va coplesi, tot ce aveti nevoie este un lucru pe care il puteti programa pentru a oferi apa atat timp cât aveti nevoie. Cu toate acestea, chiar daca suna usor, va recomandam sa cititi bine manualul sistemului pe care l-ati ales.

In caldura verii, setam temporizatorul sa udam la fiecare doua zile de la 2 a.m. la 6 a.m. In acest timp, sistemul nostru este activ de patru ori timp de treizeci de minute fiecare, pentru un total de doua ore de udare. Udarea in primele ore previne evaporarea si ofera apa plantelor atunci când au cea mai mare nevoie. Distantarea irigatiilor la intervale de timp ofera, de asemenea, timpul necesar plantelor sa se revitalizeze in cea mai uscata parte a anului. Aceasta schema de irigare nu se face niciodata manual, deoarece ne place sa dormim noaptea.

Sistemele automate de irigare sunt proiectate pentru a facilita udarea gradinii. Inclusiv cele cu aspersoare oscilante aparente. Ele ajuta la reducerea sau eliminarea completa a treburilor zilnice de a merge manual in jurul gradinii cu un pistol de pulverizare pentru a uda plantele individuale. Acest lucru poate fi esential daca intentionati o scurta pauza si trebuie sa va udati plantele in timp ce sunteti plecat. Aceste sisteme sunt bune si pentru plantele aflate in ghivece si jardiniere.

Kituri de irigare cu aspersor gradina

In schimb, o serie de furtunuri si picuratoare sunt plasate in jurul gradinii pentru a furniza apa de la robinet plantelor dvs. In acest fel, pur si simplu porniti robinetul sau setati un cronometru si apa este distribuita in gradina. Sistemul poate fi configurat pentru a va uda automat paturile de flori, chenarele, ghivecele de flori, cosurile suspendate sau sera.

Aceste sisteme pot fi livrate ca kituri complete sau puteti proiecta sistemele dvs. si puteti cumpara toate componentele individual. Kiturile de irigare gradina au avantajul de a contine toate elementele de constructie necesare, inclusiv un set complet de instructiuni, in timp ce construirea unui sistem din componente va oferi o solutie mai personalizata pentru a satisface nevoile dvs. exacte de irigare. Daca cumparati un kit, sistemul poate fi, de asemenea, extins folosind componentele individuale si odata ce kitul de pornire este configurat, veti fi mai familiarizati cu componentele si modul in care acestea se potrivesc pentru a forma un sistem.

Daca intentionati sa construiti un sistem din componente, exista ghiduri online si instructiuni disponibile pentru a va ajuta. Dar trebuie sa va planificati foarte bine cum pozitionati sistemul pentru a nu va afecta zona preferata de verdeata unde veti amplasa eventual scaune de gradina sau chiar un sezlong de gradina.