Aromaterapie

Cum să obțineți o atmosferă proaspătă acasă

Atmosfera din casa ta face parte din estetica „nerostită” care te face să-ți iubești casa. Când stați acasă pentru mai mult timp, mirosul și senzația casei dvs. vor avea de fapt un impact mai puternic decât decorul spațiului dumneavoastră. Pandemia recentă și restricțiile la care am fost supuși cu toții, au subliniat nevoia de imbunătățire a aerului prin utilizarea măcar a unor parfumuri de cameră. Deci, care sunt factorii care vă mențin mirosul proaspăt al casei și care contribuie la mirosul urât al acesteia? Citiți mai departe pentru a vedea cum să vă mențineți casa mereu proaspătă și curată!

Determinați vinovații mirosului urât

Există diferite surse care pot contribui la mirosurile casei, inclusiv: coșul de gunoi, animale de companie, mâncare și dietă zilnică, circulație slabă a aerului, fum, finisaje vechi – covor / tablouri etc. Va trebui mai întâi să determinați de unde provine mirosul. Când ați locuit acasă pentru o vreme mai îndelungată, este posibil să fidevenit insensibil la miros și va trebui să cereți sfatul unui prieten sau vecin cu privire la calitatea aerului din casa dvs.

Mucegai

Dacă mirosurile de mucegai sunt cauzate de o casă îmbătrânită, luați în considerare vopsirea pereților, schimbarea tapetului, înlocuirea covorului și refacerea podelelor din lemn. Dacă mirosul provine din mobilierul vechi, cautați soluții pentru eliminarea mirosurilor de mucegai de pe mobilier. Mirosurile de mucegai sunt printre cele mai dificil de scăpat din cauza vârstei elementelor din casa, iar mirosul ar putea persista în casa ta.

Animale de companie:

Mirosurile animalelor pot proveni din petele de animale de pe covoare / covoare sau mobilier sau pot proveni din blana umedă de animal. Încercați să vă aburiți covoarele în mod regulat și să păstrați animalele de companie mirosind proaspete. Luați în considerare utilizarea prafului de covor sau praf ușor pentru bebeluși pe covor și aspirați.

Dieta și viața de zi cu zi

Dieta dvs. de uz casnic și alimentele pe care le gătiți în mod regulat ar putea fi sursa de mirosuri în casa dvs. Asta nu înseamnă că trebuie să-ți schimbi obiceiurile de gătit, dar rutina de curățare și aerisire a bucătăriei poate. Utilizați orificiul de aerisire al hotei atunci când gătiți pentru a îndepărta mirosurile de gătit din aer. Goliți coșul de gunoi imediat după aruncarea alimentelor și luați în considerare ambalarea dublă, dacă este necesar. Aveți neutralizatori în bucătăria dvs. pentru a elimina mirosurile pe măsură ce le creați. Porniți eliminarea gunoiului imediat după ce ați plasat alimentele în el – și aruncați lămâile proaspete pe canal pentru a le menține curate și fără mirosuri.

parfum camera odorizant

Circulație slabă a aerului și fum

Ambele cauze pot fi rezolvate prin deschiderea regulată a ferestrelor pentru a permite aerului proaspăt să circule prin casă. Schimbați filtrele de aer de pe încălzitorul / unitatea de aer condiționat conform instrucțiunilor producătorului. De asemenea, puteți achiziționa inserții parfumate special concepute pentru sistemul dvs. de ventilație pentru a dispersa mirosurile în toată casa. Luați în considerare să nu fumați în casa dvs. pentru a scoate cu adevărat mirosurile de fum din casă. Fumul se instalează în finisaje și poate rămâne ani de zile în viitor.

Păstrați-vă casa cu miros proaspăt cu un parfum de camera

Odată ce ați rezolvat problema, va trebui să adoptați o nouă dietă pentru a vă menține casa mirosind proaspăt în mod regulat. Dacă sursa casei tale trebuie să fie murdară, va fi important să faci curățenie mai des și mai temeinic. Luați în considerare angajarea unui serviciu de curățenie pentru o curățare inițială pe care apoi o puteți întreține sau angaja în mod regulat. Învățați adolescenții să spele haine sport, lenjerie de pat și lenjerie de baie în mod regulat. Credeți sau nu, acestea pot adăposti rapid germeni și pot provoca mirosuri.

Casa ta poate simți mirosul curat tot timpul, identificând cu sârguință și sursa mirosurilor. Faceți-vă timp pentru a face casa să miroasă primitoare și primitoare. Te vei simți mai bine acasă și vei observa că și oaspeții o vor aprecia. S-ar putea să găsiți un motiv nou pentru a rămâne acasă și a vă distra mai mult odată ce casa dvs. devine mai primitoare pentru toată lumea!

Sursa: mymove.com