Difuzor Arome

Avantajele utilizarii unui difuzor de aroma umidificator cu aromaterapie

Beneficiile utilizării unui difuzor aromaterapie fac din acest aparat una dintre cele mai simple și la îndemână soluții pentru menținerea stării de sănătate. Avansul tehnologiei și apariția difuzoarelor pe bază de ultrasunete au eficientizat la maxim extragerea beneficiilor din uleiurile esențiale.

Din timpuri imemoriale, plantele aromatice au fost folosite în diferite moduri pentru a parfuma și a vindeca. Au luat multe forme, cum ar fi uleiuri infuzate, extracte și uleiuri distilate (deși nu neapărat în modul în care vedem uleiurile esențiale distilate astăzi). Vechii egipteni venerau parfumul în multe forme, ca produs cosmetic, medicinal și ca parte a practicii lor religioase. Vechii romani considerau mirosul ca un simbol al statutului și se știe că o mare parte din înalta societate a Romei folosește plante comune precum lavanda (Lavandula) Și trandafirul (Rosa) în viața de zi cu zi. Romanii au contribuit la răspândirea cunoașterii plantelor aromatice în tot Imperiul Roman, ceea ce a dus la o utilizare largă a plantelor aromatice în timpul Europei medievale.

Kit Difuzor Aromaterapie Bluetooth Purple Green 350ml 159,00 RON
Kit Difuzor Aromaterapie Bluetooth Purple Lotus 350ml 159,00 RON
Difuzor Aromaterapie Ultrasunete Mistmatique 12K Abanos 300ml 73,00 RON
 

Ce înseamnă aromaterapia

Practica aromoterapiei folosește extracte naturale de plante, precum uleiuri esențiale, hidrosoli și uleiuri purtătoare, într-o varietate de moduri de a vindeca corpul, mintea și spiritul. Este promovarea și armonizarea sănătății emoționale, fizice și spirituale prin aplicarea acestor extracte. Aromaterapia este descrisă atât ca o artă, cât și ca o știință, deoarece ia cunoștințele despre aspectele științifice ale plantelor și uleiurilor și o combină cu arta de a produce un amestec benefic. Practic, un amestec de aromoterapie de succes este o sinergie a științei, artei și cunoștințele practicianului despre amândouă și modul de aplicare. Aromaterapia poate fi utilizată local și prin inhalare.

Utilizarea internă a aromoterapiei este în esență o ramură a medicinei aromatice și utilizarea aromoterapiei în acest mod este recomandată doar de un terapeut experimentat și calificat sau prin utilizarea produselor formulate profesional pentru uz intern (de exemplu, capsule sau amestecuri de tincturi care conțin uleiuri esențiale foarte diluate).

Avantajele utilizării unui difuzor de aromă includ:

Curăță și purifică aerul

Difuzoarele pentru aromaterapie ajuta și la purificarea aerului. În plus, uleiurile esențiale care sunt adăugate la un difuzor măresc efectul de purificare, deoarece pot ajuta la distrugerea bacteriilor și ciupercilor prezente în aer. Cercetările au arătat că oregano, scoarța de scorțișoară, cimbru și mugurii sunt cele mai puternice și eficiente uleiuri antibiotice. De exemplu, esențele sunt concepute pentru a ajuta la purificarea și dezinfectarea aerului, la uciderea germenilor și, de asemenea, la stimularea sistemului imunitar.

Difuzor aromaterapie uleiuri esentiale

Reduce praful din aer

Aroma cu difuzoare are un efect ionizant. Calitatea aerului este îmbunătățită deoarece mai mulți ioni negativi sunt eliberați în aer. Acești ioni se atașează de ionii pozitivi, ceea ce face ca praful să cadă pe pământ (astfel încât să nu mai polueze aerul). La malul marii și la înălțime în munți, mulți ioni negativi sunt prezenți în mod natural.

Împrăștie mirosul rapid în întreaga cameră

Un dispozitiv special, încorporat, cu ultrasunete, împarte uleiul esențial în milioane de micro-particule, creând o vapori de apă foarte fin care se răspândește rapid prin cameră. Va dura doar câteva minute până când întreaga dvs. cameră, fie ea acasă sau la birou, este parfumată cu o aromă încântătoare!

difuzor aromaterapie beneficii

Umidifică aerul

Un difuzor aromaterapie atomizeaza apa si uleiul esential astfel incat aerul sa fie umed imediat. Acest lucru este ideal, deoarece aerul uscat (<30% umiditate) este legat de mai multe probleme ale căilor respiratorii, precum și membranele mucoase iritate și pielea uscată. Un nivel de umiditate sănătos variază între 40% și 60%.

Miroase bine – difuzor aromaterapie

Deoarece mirosul are un impact mare asupra modului în care ne simțim, este esențial ca mediul în care trăim să miroasă plăcut. Prin difuzarea uleiurilor esențiale, mirosurile pot fi eliminate și se poate crea o atmosferă plăcută.

Nu există suficiente dovezi științifice despre funcționarea și eficacitatea uleiurilor esențiale. Experții consideră că aromoterapia funcționează prin activarea receptorilor mirosului. Receptorii mirosului sunt zone din nas care trimit mesaje prin sistemul nervos către creier.

difuzor aromaterapie mistmatique

Uleiurile esențiale la inhalare, cel mai probabil, ajung la creier și activează anumite zone, cum ar fi sistemul limbic și hipotalamusul. Sistemul limbic joacă un rol în emoții, în timp ce hipotalamusul este implicat în eliberarea hormonilor care dau un sentiment de bine.

Unii experți consideră că aromoterapia care implică aplicarea (sau masajul) uleiurilor esențiale pe piele evocă un răspuns favorabil la nivelul articulațiilor care atenuează durerea.

Multe secții de muncă oferă servicii de aromoterapie. Uleiul de lavandă reduce durerea experimentată în travaliu, dar efectul real asupra copilului nenăscut este încă de studiat.

Menține calitatea și eficacitatea uleiurilor esențiale

Difuzorul cu ultrasunete creează vapori de apă rece, astfel încât uleiurile să nu fie încălzite. Calitățile acestora, adică beneficiile, vor fi disponibile la întreaga lor capacitate. De exemplu, prin încălzirea uleiurilor într-o lampă de aromă, efectul terapeutic este afectat puternic. Pe deasupra, este o risipă de uleiuri prețioase care au fost extrase cu grijă și iubire din florile și copacii mamei natură. Pentru a explica mai bine, gândiți-vă la florile de iasomie care sunt culese manual pe timp de noapte pentru a-și păstra mirosul natural, optim. Un difuzor de aromă asigură o calitate optimă și eficacitatea uleiurilor esențiale.

Piața este inundată de zeci de uleiuri esențiale, fiecare având arome și beneficii diferite. Unii dintre voi ar putea prefera să aleagă un element esențial special pentru ca aroma sa să aibă un efect relaxant, în timp ce unii dintre voi ar putea dori să le încerce pentru efectele lor terapeutice propuse.

Nu ar trebui să înlocuiți aromoterapia cu tratamentul medical obișnuit. Cu toate acestea, pentru unele condiții, cercetările arată că aromoterapia cu unele uleiuri esențiale poate avea beneficii pentru sănătate.

Distribuie întregul miros

Dacă se utilizează o lampă de aromă, moleculele mai puțin volatile rămân în urmă în farfuria lămpii cu aromă. Numai moleculele mai ușoare sunt răspândite prin aer și capabile să fie eficiente. De aceea, același ulei esențial poate mirosi diferit într-o lampă de aromă, deoarece un difuzor de aromă răspândește întregul parfum.

Și, bineînțeles, cu un difuzor aromaterapie, veți beneficia și de efectele pozitive pe care uleiurile esențiale le pot avea asupra bunăstării fizice și / sau emoționale globale. Pe scurt, un difuzor de aromă este o investiție care poate fi rapid „plătită pentru sine”, deoarece vă oferă multe avantaje.

Eu difuzez uleiurile esentiale aproape in fiecare zi, si mai ales in toamna si iarna pentru a imbunatati sistemul imunitar si pentru a ramane sănătos. Sper că vă bucurați de uleiuri esențiale la fel de mult ca mine!

Sursa: 2brighteyes.com

Riscurile utilizării unui difuzor aromaterapie

Unele uleiuri vegetale aromate sunt otrăvitoare și nu trebuie utilizate niciodată – de exemplu, camfor, pennyroyal și wintergreen.

Uleiurile vegetale aromatice sunt foarte puternice și nu ar trebui niciodată înghițite sau aplicate nediluate pe piele. Persoanele cu astm bronșic și predispuse la sângerări nazale trebuie să fie prudente atunci când inhală uleiuri spray. Nu utilizați uleiuri vegetale aromate în deschideri precum urechile, gura sau vaginul.

Uleiurile vegetale aromatice (uleiuri esențiale) pot fi toxice dacă sunt administrate pe cale orală. Consumul de uleiuri esențiale este o cauză în creștere a otrăvirii la copii. Toate uleiurile vegetale aromatice nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor. În caz de otrăvire, apelați serviciul de urgență sau la centrul de informații despre otrăvuri.

Femeile însărcinate și persoanele cu anumite afecțiuni, inclusiv epilepsie și hipertensiune arterială, trebuie să se consulte cu medicul înainte de a utiliza uleiuri vegetale aromate. Unele uleiuri pot fi periculoase în timpul sarcinii și pentru persoanele cu anumite afecțiuni.

Sensibilitate la uleiurile vegetale aromate

Uleiurile vegetale aromatice nediluate utilizate pe zone sensibile, precum nările sau pe pielea sensibilă, pot irita sau arde pielea. În unele cazuri, poate exista o reacție alergică, cum ar fi o erupție la persoanele sensibile.

Unele dintre uleiurile care pot cauza probleme includ: eucalipt, ghimbir (extract de dioxid de carbon), cimbru, piper negru, scorţişoară, cuișoare, oregano, lemongrass, busuioc, unele uleiuri citrice.

Precauții in utilizarea unui difuzor de aroma

Practicienii în aromoterapie nu trebuie să fie autorizați, așa cum sunt medicii sau farmaciștii. O gamă largă de profesioniști din domeniul sănătății autorizați (cum ar fi terapeuții de masaj, asistenții medicali și consilierii) pot avea experiență și instruire în aromoterapie. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă aromoterapia poate fi utilă și sigură pentru starea dumneavoastră specifică de sănătate.

Nu înghiți uleiurile utilizate în aromoterapie. Majoritatea uleiurilor sunt puternice și pot fi periculoase dacă sunt administrate intern (înghițite).

Copiii cu vârsta sub 5 ani nu trebuie să utilizeze aromoterapie, deoarece pot fi foarte sensibili la ulei. Nimeni nu trebuie să utilizeze uleiuri lângă ochi sau gură, deoarece poate apărea iritarea pielii și a membranelor.

Persoanele cu anumite boli sau afecțiuni cronice nu ar trebui să utilizeze aromoterapia fără a consulta mai întâi un medic. Aceste boli și condiții includ:

Afecțiuni pulmonare precum astm, alergii respiratorii sau boli pulmonare cronice. Uleiurile pot provoca spasme ale căilor respiratorii. Alergii cutanate. Unele uleiuri pot provoca iritații ale pielii, în special membranele ochilor, nasului și gurii.

Femeile gravide nu trebuie să utilizeze aromoterapie. Unele uleiuri (cum ar fi ienupărul, rozmarinul și salvia) pot provoca contracții uterine.

Spuneți întotdeauna medicului dumneavoastră dacă utilizați o terapie alternativă sau dacă luați în considerare combinarea terapiei alternative cu tratamentul dumneavoastră medical convențional. Este posibil să nu fie sigur să renunțați la tratamentul medical convențional și să vă bazați doar pe o terapie alternativă.