Tehnologie

Tehnologie wireless de 60GHz de la Samsung

Wireless-ul ii sufla in ceafa retelei bazate pe cablu. Diferentele de viteza de transfer intre reteaua pe cablu si cea bazata pe tehnologia wireless se micsoreaza si mai mult, odata cu imbunatatirile aduse de Samsung in acest domeniu.

Prin tehnologia pe 60 GHz, standardul 802.11ad Wi-Fi (WiGig), este posibila o viteza de transfer de aproximativ 4.6Gb/s (echivalent cu 575MB/s,) comparat cu cei 866Mb/s (echivalent 108MB/s) ai standardului pe 2.4GHz (802.11g). Pe langa aceste performante, viteza de transfer ramane constanta la maximul posibil datorita eliminarii interferentelor din aceasta banda, indiferent de cat de multe device-uri sunt conectate.

wifi_wireless

Ostacolele depasite de Samsung pentru tehnologia wireless pe 60GHz

Ideea unei solutii pe 60GHz nu este noua, nu are cum sa fie intr-o industrie cu o asemenea rata ridicata de dezvoltare si inovare.

Problema cu undele de 60GHz este faptul ca acestea sunt mult mai scurte si nu se propaga prea bine prin obstacole de genul peretilor unei locuinte, lucrand bine doar pe distante scurte si fara ziduri despartitoare.

Samsung a reusit sa dezvolte modemuri performante si antene care sa concentreze si sa directioneze foarte bine semnalul, astfel incat trecerea prin obstacole sa fie posibila fara pierderi de informatii.

Mai trebuie putina rabdare pana sa gasim si routere wireless pe 60GHz in ofertele magazinelor.

Ma asteptam ca o companie atat de mare precum Samsung sa investeasca in inovatii in domeniul tehnologiei si sa sustina dezvoltarea acesteia, in beneficiul oamenilor. Fara legatura cu subiectul wireless, dar intarind observatia de mai sus, Samsung urca in octombrie 2014 pe locul 7 în topul Interbrand „Best Global Brands 2014”, inregistrand o valoare estimata a brandului de 45.5 miliarde de dolari.

Mai multe informatii despre tehnologia pe 60GHz puteti citi aici.