Telefoane mobile

Utilizari pentru Near Field Communication

NFC este o tehnologie de comunicare care permite a două dispozitive să comunice între ele atingându-le sau aducându-le la o distanță de 4 cm unul de celălalt. Această proximitate permite dispozitivelor să facă schimb de date, să partajeze informații și să execute comenzi.

Etichetele NFC sunt mici cipuri electronice care pot stoca date și se pot conecta fără fir la un dispozitiv de citire NFC. Aceasta înseamnă că atunci când ajungeți la câțiva centimetri de o etichetă NFC, veți putea să o citiți și să obțineți informațiile stocate pe ea.

NFC înseamnă Near Field Communication. Este o tehnologie wireless cu rază scurtă de acțiune care permite schimbul de date între dispozitive.

Etichetele NFC sunt autocolante mici care pot fi lipite pe orice suprafață și pot stoca informații. Aceste etichete sunt de obicei pasive, ceea ce înseamnă că nu au nevoie de o sursă de alimentare pentru a funcționa.

nfc telefoane

Utilizare NFC

NFC este o tehnologie care există de mulți ani și încă nu este utilizată la întregul său potențial. Are capacitatea de a fi utilizat în diverse industrii, cum ar fi plăți, transport și marketing.

Această tehnologie există încă din anii 1990, dar nu a câștigat popularitate până de curând. Motivul principal pentru aceasta este lipsa infrastructurii de suport și a dispozitivelor compatibile cu tehnologia NFC.

Cu toate acestea, acum multe smartphone-uri acceptă NFC și există multe magazine unde vă puteți folosi telefonul pentru a plăti bunuri și servicii atingând-l pe un terminal.

NFC este utilizat în diverse industrii, cum ar fi comerțul cu amănuntul, transportul, logistica și asistența medicală. Poate fi utilizat în domenii precum sistemele de plată, sistemele de control al accesului, sistemele de ticketing și managementul inventarului.

Aflati aici mai multe despre ce este nfc. Sau poate va intereseaza niste căști wireless.

Etichetele NFC sunt de obicei pasive, ceea ce înseamnă că eticheta nu are propria sa sursă de alimentare, ci se bazează în schimb pe puterea cititorului. Etichetele NFC pot fi citite de multe tipuri diferite de cititoare, inclusiv smartphone-uri și tablete. Pentru ca două dispozitive să comunice folosind tehnologia NFC, un dispozitiv trebuie să fie un dispozitiv activ, iar celălalt trebuie să fie un dispozitiv pasiv.

Cea mai comună formă de tehnologie NFC este RFID (identificare prin radiofrecvență). Etichetele RFID conțin informații despre ceea ce sunt atașate – cum ar fi un produs sau o persoană – care pot fi apoi citite de un cititor RFID de la sus.