Electronice

Soundbar ieftin sau difuzoarele TV-ului?

Achiziția unui soundbar trebuie insoțită de o mică analiză in privința oportunității cheltuielii dar și a modificărilor de aspect pe care urmează să le suporte camera unde veți instala acest nou gadget.

Difuzoarele cu care sunt prevăzute astăzi televizoarele sunt mult mai bune decât acum câțiva ani. Dar, având în vedere adâncimea mică unde pot fi montate și spațiul limitat, tehnologia își arată din păcate limitele. Aceste tipuri de difuzoare nu vă vor putea oferi un bass demn de un cinematograf, și va trebui să uitați de calitatea bună în frecvențele medii și înalte.

Un bun compromis între aceste 3 frecvențe este esențial pentru a beneficia de o calitate optimă a sunetului. Difuzoarele care nu respectă acest echilibru nu vor putea oferi niciodată o experiență remarcabilă.


Haideți să aruncăm o privire la avantajele unui soundbar pentru televizor. Pe lângă un design din ce în ce mai atractiv, bara de sunet este mult mai utilă decât un simplu obiect decorativ.

Specificațiile importante ale unui soundbar

Instalare: instalarea unui soundbar este de o simplitate deconcertantă. În general, aveți nevoie de un singur cablu pentru a vă conecta la televizor. Desigur, va fi nevoie și de o sursă de alimentare cu energie electrică.

Putere: în comparație cu difuzoarele încorporate în televizorul dvs., soundbarul vă va oferi mult mai multă putere. Aveți grijă însă la ofertele care vă promit sunet de cinematograf la costuri reduse. Acestea se mândresc adesea cu o putere enormă în wați. Încercați să vă bazați în special pe puterea exprimată în Watts RMS.

Mai puține cabluri: comparativ cu home theater-ul clasic, bara de sunet necesită cabluri mult mai puține. Și tot mai multe difuzoare sunt echipate cu standardul HDMI, ceea ce face și mai ușor configurarea. Doar conexiunea la sursa de 220V și conexiunea la sursa de sunet vor fi necesare. Dar puteți găsi, de asemenea, o conexiune prin cablu optic.

Bluetooth: din ce in ce mai multe modele de soundbar sunt echipate cu conexiune Bluetooth. Un adevărat avantaj de a asculta muzică de tip MP3 sau alt format audio digital de pe smartphone, tabletă sau orice alt dispozitiv cu conexiune Bluetooth.

Calitatea sunetului: după cum am menționat mai sus, spațiile reduse unde este posibilă montarea difuzoarelor la televizoarelor noastre LED, implică automat o calitate scăzută a sunetului. La același volum, vă veți bucura de bass mai profund, ca într-un cinematograf, fără a uita de echilibrul bun de frecvențe înalte, medii și joase.

Prețul: în comparație cu un home theater complet 5.1 sau 7.1, soundbar-ul va fi mai ieftin. Atenție însă că cele mai bune modele pot ajunge la peste 1.000 €, pentru o calitate superioară. De exemplu, modelele Yamaha, Bose sau B&W ating aceste prețuri.

Sursa: Wohomeshop.com

Comparație soundbar-uri ieftine sau cu pretenții

In functie de PretMedia obtinuta dupa evaluarea modelelor in privinta Pret, este de 2280 RON.


In ceea ce priveste PutereMedia obtinuta dupa evaluarea modelelor in privinta Putere, este de 338.33 W.