Tehnologie

Smartwatch ceasuri inteligente

Deşi au fost mediatizate destul de recent, smartwatch-urile, adica ceasurile inteligente, au în spatele lor, o întreagă istorie de dezvoltare a functionalitatilor si ergonomiei. Acum ceva vreme, existau, probabil vă mai amintiţi, nişte ceasuri electronice cu limbi si afisaj OLED integrat. Ele foloseau tot Bluetooth-ul, alături de un un telefon mobil şi afişau notificări pe un ecran cu o singură linie de text.

Aşadar, acest concept nu este unul inventat sau descoperit acum, ci unul readaptat pentru nevoile secolului şi telefoanelor inteligente de azi. Dar, ce sunt ele cu adevărat? La ce ne folosesc? Unii ar spune că sunt utile, întrucât, nu trebuie să ne consumăm bateria telefonului prea repede, dar alţii susţin că e mai dificil aşa, riscul de a fi “iradiat”, crescând, şi fiind mai periculoase. Cu toate astea, din ce în ce mai mulţi apelează la acest gadget, foarte bine promovat.
Printre firmele care se laudă cu o colecţie impresionantă de vânzări de astfel de ceasuri inteligente, se numără Samsung, Sony sau vestitul Apple.
Sony, prin Sony SmartWatch 2, îşi propune să îmbunătăţească modelele de ceasuri inteligente pe care le-a lansat pe piaţă, cu primul model, SmartWatch. Acesta prezintă un display de 1.6 inch de tip LCD. Rezoluţia prezintă îmbunătăţiri, ajungând de la 128×128 pixeli la 176×220 pixeli. Acesta vine la pachet cu câteva aplicaţii preinstalate, cum ar fi lanterna si ceas deşteptător.

sony smartwatch 2

Cu toate acestea, telefonul poate fi customizat şi personalizat, prin adăugarea unor noi aplicaţii. Veţi putea deschide setările şi activa notificările pentru facebook, twitter sau mesaje, dar şi pentru a forma numere sau respinge apeluri. Cu toate acestea, va trebui să scoateţi telefonul, în cazul în care vreţi să vorbiţi la telefon, întrucât ceasul nu vine înzestrat cu un difuzor. Totodată, acesta are şi câteva probleme când trebuie să fie conectat la alte dispozitive mobile decât cele Sony. Acesta se găseşte pe piaţă la un preţ de aproape 480 de lei.

Samsung, a inovat categoria ceasurilor smart prin noul Gear S, un ceas compatibil cu aproape peste 20 de dispozitive din gama S-urilor. Cu un ecran de 2 inchi, acesta are un design pe care l-ai putea confunda uşor cu un S5 încolăcit pe mână. Chiar dacă are un design puţin mai neobişnuit, acesta nu este uşor de pliat pe încheietură, ba chiar vine perfect. Ecranul mare, îţi dă şansa de a putea fi la curent cu ce se întâmplă, fără a fi nevoit să îţi măreşti “zoom-ul” ochilor.

Smartwatch Samsung Gear S

Meniul principal a fost îmbunătăţit şi îmbogăţit cu noi aplicaţii. Ecranul rămâne închis pe toată durata purtării lui, luminându-se doar în momentul în care apare o notificare nouă. Totodată, deoarece are un accelerator automat, care detectează mişcarea către partea superioară, acesta se luminează în momentul în care ridicăm mâna, dar se întoarce la ecranul negru, atunci când o lăsăm la loc. Luminozitatea se reglează automat, în funcţie de puterea cu care luminează soarele. Cu toate acestea, este unul din cele mai bune ceasuri inteligente de pe piaţa actuală. Cu un preţ de 200$, Gear S este şi cel mai scump din categoria lui.
Aşadar, ceasurile inteligente sunt un gadget, fără de care, în scurt timp, nu o să putem trăi. Dar până atunci, bucuraţi-vă de aerul (încă) curat!