Tehnologie

Samsung Galaxy A5 si A3, mai ieftin pentru mase

Samsung a anuntat largirea familiei de telefoane mobile prin lansarea in curand a terminalelor A5 si A3. Prin aceasta miscare compania coreana isi doreste sa contracareze modelele chinezesti care sunt mai atragatoare pentru cei care nu doresc sa investeasca o suma mare pentru un telefon mobil. Lansare probabila in luna noiembrie 2014 in China si apoi in restul lumii.

Samsung A5 si A3

Caracteristici asteptate ale Samsung A5 si A3

Desi va incerca comercializarea la un pret mediu, Samsung A5 si A3 sunt variante ale Samsung Galaxy Alpha si vor avea carcase cu rama metalica si ecrane Super AMOLED de 5 inch pentru A5 si de 4.5 inch pentru A3, cu o calitatea a imaginii un pic mai slaba pentru fratele mai mic.

A5 va avea o grosime de 6.7mm, procesor quad core cu viteze de 1.2GHz cu 2 GB RAM si 16GB spatiu de stocare si slot card microSD si camera de 13 megapixeli.

Galaxy A3 va fi un pic mai gros, pe la 6.9mm, acelasi procesor dar cu 1GB RAM, tot 16GB spatiu stocare, dar camera coboara la 8 megapixeli.

Ambele telefoane vor avea preinstalat sistemul de operarea Android 4.4, vor suporta standardul 4G si vor dispune de o  front camera de 5 megapixeli, cu bataie catre publicul tanar, amator de fotografii selfie.

Unii se asteapta ca aceste modele sa prefigureze caracteristici din aspectul viitorului model Galaxy S6.