Tehnologie

Salvarea vine de la acumulatorul extern

Trãim în secolul tehnologiei, într-o lume în care, aproape totul se rezumã la interacțiunea cu telefoanele inteligente cu acumulator extern pentru o autonomie cel puțin dublă și mai puțin in mod direct cu oamenii. Nu mai scriem scrisori. De cãrți poștale, abia ne mai atingem. Suntem alergici la praf, și de-asta, evitãm orice încercare de a face mãcar cunoștințã cu el. Dar, v-ați gândit vreodatã ce se întâmplã dacã vi se descarcã telefonul în momentele cruciale?Știu, vã-nțeleg disperarea. Sã vezi cã mai ai 10% baterie și tu ajungi acasã abia peste câteva ore. Sau sã vrei sã te joci pe el și, hop,stai!, cã tocmai ți s-a închis telefonul în nas. Majoritatea producãtorilor mari, promit, de la model la model, cã bateria va fi mai rezistentã, cã a fost îmbunãtãțitã cu prelungirea ei pânã la, aproape 2 ore autonomie, chiar cu 8%. Dar, nu-i chiar așa și te lasã cu buza umflatã chiar atunci când ai mai multă nevoie.

acumulator-baterie-externa

Tipuri de acumulator sau baterie externa

De aceea, s-a gãsit o soluție care sã-ți salveze ziua de la ruinã. Așa-numita „baterie externă portabilã” este cea care ajutã sã treci cu brio, alãturi de telefomul tãu peste o zi încãrcatã. Funcționeazã ca un încãrcãtor care nu are nevoie de prizã. O încarci acasã, la laptop sau la un alt încãrcãtor și o conectezi la telefon când ai rãmas fãrã energie.

Acumulatorul extern universal poate fi utilizat pentru orice gadget, atat timp cat avem la dispozitie mufa potrivita. Il putem utiliza pentru incarcarea unei tablete, telefon sau smartphone, sau chiar a unui laptop, dar pentru acesta din urma avem nevoie de un acumulator puternic care poate inmagazina o cantitate mare de energie.

Mi s-a întâmplat de foarte multe ori sã mi se închidã telefonul, dupã ce îl folosisem pentru date mobile, mesaje și jocuri. Și, asta se-ntâmpla tocmai când mama sau tata, mã sunau disperați sã vadã unde sunt. Bineînțeles, telefonul închis nu prevestea nimic bun, de aceea a trebuit sã gãsesc repede soluție pentru evitarea acestor situații mai puțin plãcute. Și mi-am gãsit nașul.

Bateria reîncãrcabilã. Inițial, am luat-o ca pe o glumã, dar am zis, „Hai totuși s-o încerc și pe-asta.” Dupã puțin timp, mi-am dat seama cã e un alt „must-have” pentru orice persoanã are vrea sã rãmânã conectat la tot ce se întâmplã în jurul lui. Ce-i drept, o sâ avem curând, nevoie de el. Poate chiar va intra în pachetul pe care ți-l oferã la achiziționarea unui telefon nou. Nu ar mai trebui dați bani, separat, pentru a-ți mãri capacitatea bateriei.

acumulator-extern ieftin telefon

Eu mi-am luat un Freeman Charge&Go, de la E-Boda, de 2500 mAh. Te ține cât sã mai încarci odatã bateria complet. E indispensabilã la cãlătorii lungi. M-am atașat destul de repede. În scurt timp, pot spune cã am devenit, oarecum, dependentã. De ce? , o sã vã întrebați. Pentru cã, mai uit sã-mi pun telefonul la încărcat seara și mã trezesc dimineața cu el aproape varzã. Îl am de ceva vreme și, l-am achiziționat ieftin, dacã stau bine sã mã gândesc. Îi ia cam 2-3 ore o încãrcare completã. Fiind plecatã în tabere destul de des, o încarc la încãrcãtorul pentru telefon. Dacã aș încărca-o la usb-ul de la laptop, ar dura o veșnicie.

Eu am achiziționat-o la un preț acceptabil. Și se descurcã bine. Dar, o gãsiți la un preț începând de la 50 de lei si ajunge pânã mai departe. Probabil depinde și de calitatea ei.

Pentru aventurierii care petrec mult timp în natură, deși cu siguranță nu vor utiliza smartphone-ul la fel de mult ca un împătimit al Facebook-ului, este o soluție foarte bună baterie externă solară, pentru care nu ai nevoie decât de soare și mult, mult timp la dispoziție.

Pânã la o datã viitoare, vã urez numai bine.

Ecaterina