Rucsac

Rucsac pentru drumetii – cum alegem pe cel mai bun

Daca ati descoperit recent dragostea pentru drumetii, exista sanse mari sa va ganditi sa investiti intr-un rucsac foarte bun – este un element esential in trusa de instrumente a aventurierului. Indiferent daca va bucurati de o zi lunga de drumetii sau de a cuceri terenuri provocatoare, aveti nevoie de un rucsac care sa se adapteze la forma corpului dvs. si sa transporte incarcaturi grele in mod eficient si confortabil.

Dar alegerea unui rucsac poate fi descurajanta, mai ales pentru un cumparator pentru prima data. Multe produse de pe piata in zilele noastre sunt destul de tehnice, iar lingo-ul de unelte singur va poate face sa va rasuciti. Apoi se pune problema cunoasterii intrebarilor corecte de pus. Iata o introducere despre cum sa alegeti rucsacul potrivit, astfel incat sa puteti face drumetii cu incredere.

Inainte de a investi intr-un rucsac, luati-va timp sa va ganditi la tipul de excursii pentru care il veti folosi. Marimea este un aspect important. De exemplu, aveti nevoie de un rucsac mare pentru o excursie de o saptamana in padure sau de unul mediu pentru o excursie de weekend? Daca planuiti drumetii mai lungi, cum ar fi drumetia, veti avea nevoie de ceva foarte usor. Retineti ca puteti obtine un rucsac mai mare daca doriti sa faceti calatorii mai lungi.

De asemenea, mai ales pentru drumetii montane, veti intalni probabil vreme calda, deci cautati un pachet care sa aiba suficienta ventilatie pentru spate. Chiar si in timpul iernii, veti avea de-a face cu umiditatea, iar un pachet bine ventilat va impiedica sudoarea sa se acumuleze pe spate, ceea ce va fura caldura corporala si poate provoca si iritatii.

Un alt pas important in alegerea unui rucsac este sa va familiarizati cu cateva elemente de baza ale designului rucsacului, care va vor ajuta in procesul decizional. De exemplu, un pachet de cadru exterior permite mai multa ventilatie, dar un pachet de cadru interior ofera o potrivire mai personalizata, distribuie mai bine incarcatura si cantareste mai putin. Cu pachetele interne de cadre, incarcatoarele (pachetele pe care le umpleti de sus) tind sa cantareasca putin mai putin decat panelloaders (pe care le incarcati prin diferite panouri). insa unul dintre avantajele incarcatoarelor cu panou este multiplele lor puncte de acces, care faciliteaza preluarea unui anumit articol fara a scotoci toate obiectele tale. Mai multe buzunare externe, pe de alta parte, pot fi utile pentru organizarea echipamentului.

De asemenea, intrebati-va daca doriti comoditatea unui rezervor de hidratare, care va permite sa beti dintr-un tub in timp ce faceti drumetii. Pentru a va restrange optiunile, ganditi-va la cat de mult volumul de care veti avea nevoie in pachet. Pentru o excursie de o saptamana la tara sau o excursie de iarna care necesita echipamente voluminoase, luati in considerare o punga de 65 pana la 70 de litri de volum sau mai mult. Pentru 3 pana la 5 nopti sau calatorii cu vreme calda, ar trebui sa functioneze intre 50 si 70 de litri. Pentru un weekend lung, puteti lua un pachet de 30 pana la 50 de litri.

Un rucsac de aproximativ 30 de litri va contine toate elementele esentiale pentru drumetia de o zi, precum si gustari, apa si o scoica sau alte haine suplimentare. Daca purtati extras pentru copii, puteti sari pana la 40 de litri. Cu rucsacurile mai mici, de obicei nu puteti regla hamul pentru o potrivire personalizata, deci asigurati-va ca pachetul se potriveste confortabil atunci cand este incarcat. Pentru mai multa flexibilitate, va recomandam sa obtineti o punga cu un rezervor de hidratare, precum si buzunare laterale elastice pentru a tine sticle de apa suplimentare.