Fashion

Rochii de ocazie

Botez, nuntă, ieșire în club cu noii colegi de muncă, sărbătorirea zilei de naștere, sau ‘udarea’ din ziua în care ai făcut marele pas de a lua permisul, sunt unele ocazii mai…speciale. Vreau să spun, ocazii la care nu poți merge chiar oricum, nu? Pentru astea sunt făcute rochiile de ocazie. Fie că-s lungi, scurte, din dantelă, ieftine sau super scumpe, fie că-s pentru femeile skinny, fie că-s XXL, ele sunt cele de care avem nevoie la ocaziile mai…speciale.

Rochii scurte

Și-acum, dacă am tot povestit de cum sunt ele, ar fi cazul să vă zic câte ceva despre fiecare. Hmm, ar trebui să trag la sorți să văd cu ce să încep. Dar, o să încep cu rochii de ocazie scurte. Cele pe care le mai purtăm vara, la mare, în club. Și pe care, iertată-mi fie îndrăzneala, le putem găsi foarte ușor și ieftin, la outleturile din oraș. Uni, înflorate, colorate, în dungi sau cu aplicații, gama lor este diversificată. Până și modul de purtare poate fi schimbat. Ba cu Converse Chuck Taylor, ba cu sandale, ba cu pantofi sofisticați. Important, e să ne simțim noi bine în ținuta pe care o alegem.

Rochii ocazie ieftine

Le-am scuturat cam tare pe cele scurte, nu? Dar, știu că, înainte să ne luăm ceva nou, parcă, portofelul ne mai atenționează „Hei! Vezi că nu mai ai prea mulți bani! Opreşte-te!”. Și, da, ați ghicit…e vorba despre rochiile ieftine. Unele dintre ele, le putem face chiar noi. Croiala lor nu-i atât de dificilă precum pare, ba chiar, s-ar putea să ne placă mai mult decât una cumpărată de pe net sau din magazin. Pentru că, așa știm că nu am stat degeaba o noapte sau o zi, dar și pentru că în ea e pus parcă, tot efortul nostru. Un pachet de amintiri, o noapte plină de cafele, și, nu în ultimul rând, multă dăruire.

De ocazie lungi

Scurte, ieftine, dar, nu am spus nimic de cele lungi. Adică de cele confortabile iarna, și, răcoroase vara. Cele pe care începem să le purtăm odată ce vârsta noastră începe să mai ia în spate. Nu prea știu ce să vă spun despre rochiile lungi, pentru că, nu prea le port. Sunt răcoroase, vaporoase, arată bine, dar nu sunt chiar punctul meu forte.

Și, dacă tot vorbim de rochii lungi, hai să vă spun și despre alea…altfel de lungi. Alea XXL, care, le poartă cele mai voinice dintre noi. Și, să vă spun sincer, chiar sunt cele mai confortabile. Câteodată, când nu am chef să fiu foarte elegantă, dar nici nu vreau să las impresia unei femei care nu se iubește, îmi cumpăr rochii de la raionul XXL. Chiar se merită. Și iți oferă și confortul de a nu se mula pe corp, evitând astfel, și expunerea unor părți a corpului cu care nu ne simțim noi bine. (Știți prea bine despre ce vorbesc, nu?)

Rochii de ocazie

Rochii dantela

Și, dacă tot am ajuns la final, o să vă povestesc puțin și despre rochiile din dantelă. Cele care sunt puțin mai greu de întreținut și care ne dau bătăi de cap câteodată. În comparație cu cele prezentate mai sus, ele chiar sunt cele mai sofisticate și cele mai dificil de îngrijit. Dar, contează mult să ai și o astfel de rochie în garderobă.

De-acum, vă las să faceți shopping pe net. O să vă mai scriu, curând. Probabil despre rochii elegante sau rochii de seara.