Vanzari online

Produsele resigilate – chilipir sau nu

Produsele resigilate au aparut ca o consecinta a faptului ca magazinele online au fost obligate prin lege sa accepte returul produselor comandate intr-un anumit interval de timp, fara nicio explicatie obligatorie din partea cumparatorului. Aceasta lege vine sa protejeze cumparatorul din magazinele online de neajunsurile acestui tip de comert, si anume faptul ca nu pot vedea si analiza produsul in forma fizica, trebuind sa se bazeze pe imaginile cu acesta si pe descrierile pe care le ofera magazinele online.

oferta produse resigilate emag

Produse resigilate eMag

Desigur ca cel mai mare magazin online din Romania este si cel care detine cel mai mare portofoliu de produse resigilate, pentru care deseori porneste campanii de promovare si reduceri semnificative de pret pentru a scapa de stocul care se strange in mod natural in depozit. Faptul ca legea il ocroteste pe cumparator ii ofera in acelasi timp si posibilitatea sa fie mofturos. Daca gaseste ceva imperfect la produs prefera sa il dea inapoi si apoi sa comande altul. Chiar daca imperfectiunea de care vorbim este doar o mica zgarietura pe spatele televizorului, care teoretic nu ar trebui sa fie vizibila la o utilizare normala a acestuia.

Resigilatele – chilipir sau pacaleala

Reducerile de pret pentru vanzarea produselor resigilate vin in mod natural sa faca diferenta intre un produs resigilat si unul nou, trebuind sa fie o incurajare a cumparatorului sa aleaga un produs resigiliat. Un astfel de cumparator online este pus in fata unei dileme foarte importante in decizia sa comerciala: cumparatorul care a returnat produsul a facut-o pentru ca a identificat o problema majora, sau pentru ca a decis ca specificatiile tehnice nu sunt ceea ce credea el ca are nevoie. Adica acel produs are intr-adevar o problema sau este in perfecta stare si doar cumparatorul anterior avea o problema.

Ramane sa decideti voi daca riscul de a cumpara un astfel de produs merita avantajul de pret. Cred ca este in functie de reducere si tipul de produs. Magazinul va descrie intotdeauna starea fizica si tehnica in care se afla produsul. Pentru neajunsuri mai mari decat ambalajul original deschis primesti reduceri mai mari, cum e si normal.

Oferta de produse resigilate apare sporadic, atunci cand depozitul se apropie de capacitatea maxima alocata unor astfel de produse. Din analiza mea, diferentele de pret intre resigilate si produsele noi depinde de defectul pe care il au acestea: de la ambalaj deschis pana la zgarieturi pe suprafetele produsului. Nu se pun niciodata la vanzare produse defecte, un magazin online puternic permitandu-si sa negocieze drastic un contract cu un distribuitor sau producator, pasand la acestia datoria de inlocuire fara niciun cost.

Diferentele de pret intre resigiliate si cele noi nu asigura intotdeauna vanzarea resigilatelor in acelasi ritm ca produsele noi si de aceea este nevoie ca magazinele precum eMag sa vina cu oferta resigilate pentru a scapa de stocurile acumulate.