Decoratiuni

Perne decorative care desăvârșesc personalitatea livingului

Chiar și cele mai confortabile canapele au nevoie de câteva de perne de pluș, fie că aveți nevoie de ele pentru a vă bucura de o seară de film sau doar pentru a nu lăsa mobilierul să arate trist si banal. Da, puteți avea căptușeală din aceeași țesătură ca și pernele sau puteți merge pe calea mai creativă (și poate cea mai populară): amestecați și potriviți. Ca și în cazul scaunelor de sufragerie asortate, câteva principii directoare vă vor împiedica stiva de perne să arate aglomerată și vă vor scuti de durerea de cap a returnărilor. Iată soluții sigure pentru un aspect de succes:

  • Adăugați câteva perne decorative
  • Variază texturile în loc de culori
  • Mențineți o dimensiune uniformă a modelului dacă folosiți multă culoare
  • Nu varia deloc pernele, variaza canapeaua!
  • Încearcă tonuri pământii într-o cameră cu accente naturale.
  • Alegeți o culoare și experimentați cu modelul
  • Punctează perne distractive cu unele care se potrivesc cu canapeaua
  • Alegeți o cascadă de culori în aceeași familie
perne decorative pentru living

Cum mixăm modelele si texturile unor perne decorative

Accesorizarea cu perne este una dintre cele mai ușoare modalități de a injecta stil în camera de zi, camera de familie sau dormitorul dvs. Și, din moment ce există atât de multe perne frumoase și la prețuri accesibile, este păcat să fii în siguranță cu doar două sau trei perne de culoare uni – sau mai rău, să te limitezi la setul care a venit cu canapeaua ta.

Primul lucru de reținut este că pernele tale nu trebuie să se potrivească. De fapt, puteți obține un aspect mai profesionist și mai elegant dacă nu o fac. Dacă nu vă simțiți confortabil cu capacitatea de a alege pernele, următoarele sfaturi vă vor ajuta să amestecați și să potriviți modele și/sau culori proaspete, permițându-vă să vă reîmprospătați rapid camera cu un aspect coordonat, dar care nu se potrivește.

Există o mulțime de moduri diferite de a amesteca și potrivi pernele și este adevărat – uneori este nevoie de un ochi exersat. Este posibil, totuși, ca o cameră în care nici o pernă nu se potrivește cu alta ca culoare, model sau stil să arate în continuare incredibil de lustruită și modernă.

Dacă nu aveți timp sau înclinație să experimentați sau să faceți cumpărături atât de mult, regula celor trei este formula perfectă pentru a vă ghida alegerile și pentru a simplifica procesul.

Reîmprospătează-ți perna de bază cu acest truc simplu:

Alege trei culori

În primul rând, alegeți o „poveste de culoare” de urmat pentru selecția dvs. de perne. Cel mai bine este să folosiți trei culori diferite extrase din alte surse din cameră, cum ar fi culoarea peretelui, covorul, lenjeria de pat sau draperiile. Dacă alegeți o varietate de perne în modele diferite, aspectul va fi în continuare coeziv dacă acestea au cel puțin aceleași culori.

Câteva exemple de combinații de culori care arată întotdeauna grozav împreună:

Albastru închis + roșu intens + roz
Roșu intens + portocaliu + verde intens
Magenta + violet + galben mustar
Verde închis + auriu + magenta

Alege trei modele

De asemenea, puteți amesteca și potrivi trei modele diferite, atâta timp cât fiecare model încorporează cel puțin una dintre culorile din povestea în trei culori pe care ați ales-o. Este adesea mai simplu să alegeți mai întâi modelul „plumb”, care este, în general, cel mai mare model și cel care conține toate cele trei culori din povestea dvs. de culoare. Apoi, modelele secundare pe care le selectați pot conține doar una sau două dintre culori. Este considerabil mai dificil să lucrezi înapoi, alegând un model de plumb folosind perne pe care le ai deja.

Iată câteva idei de amestecare a modelelor de încercat:

Un floral + unul geometric + o culoare solidă
Un cec de bivol + un toile + o dungă de bifat
Un chevron + unul punctat + o textură tricotată

Alegeți trei dimensiuni de model

Este important să vă gândiți la scara tiparelor dvs. atunci când urmați regula celor trei, deoarece nu doriți ca tiparele dvs. să concureze unele cu altele. În schimb, alegeți modele în trei scale diferite, permițând unui model să domine.

Modelul dvs. de plumb ar trebui să fie cel mai mare model al ciorchinului, urmat de un imprimeu de dimensiune medie, cum ar fi o dungă sau un picior mic. Al treilea model ar trebui să fie cel mai subtil, cum ar fi o culoare solidă într-o textură interesantă, un elvețian punctat sau unul cu un model slab ton pe ton, cum ar fi o dungă de damasc.