plafar

Miere de Manuka – ce trebuie sa stii – beneficii

Mierea de Manuka este un aliment antibacterian si antioxidant natural cu actiune foarte larga, folosit pentru tratarea unui spectru foarte mare de afectiuni. Este foarte important sa cunosti indicatorii MGO (Methylglyoxal) si UMF (Unique Manuka Factor) ai sortimentului de miere pe care il alegi. Acesti indicatori arata cantitatea si puterea proprietatilor antibacteriene si antioxidante pe care mierea le detine. Albinele gasesc aceste elemente in nectarul florii de Manuka din sud-estul Australiei si Noii Zeelande, iar mierea produsa de acestea devine un antibiotic natural potrivit pentru foarte multe probleme de sanatate.

Beneficiile mierii de Manuka

Fiind un antioxidant si un antibacterian puternic, mierea de manuka este utilizata cu succes atat pentru a sustine sistemul imunitar in perioadele reci, cat si pentru tratarea afectiunilor locale precum ulcerul, refluxul gastric, aciditate si arsuri ale stomacului, dar si pentru combaterea diverselor bacterii precum Helycobacter, Stafilococul Auriu, Candida, Streptococ si multe altele. Beneficiile acestui sortiment special de miere de albine nu se opresc aici. Aceasta miere deosebita este utilizata cu mult succes in tratarea diferitelor forme de infectii, atat cutanate cat si interne.

miere de manuka beneficii tratamente naturiste

S-au desfasurat numeroase studii medicale care au aratat beneficiile mierii de manuka in afectiuni foarte diverse. Incerc in continuare sa enumar cateva dintre acestea:

Raceala, gripa si in general pentru sustinerea sistemului imunitar – prin proprietatile sale antibacteriene mierea de Manuka stimuleaza sistemul imunitar pentru a face fata cu brio atacului virusurilor racelii si gripei.

Miere de manuka beneficii

Când cumpărați miere de manuka, doriți să vă asigurați că conține compușii la care vă așteptați. Acolo intră în joc Factorul unic Manuka (UMF): este un proces de certificare independent care asigură prezența acelor compuși cheie: leptosperină, dihidroxiacetonă (DHA) și MGO. (DHA se convertește în MGO.) Evaluările UMF – 5 +, 10+, 15+, 20 + – sunt atribuite pe baza nivelurilor de MGO și leptosperină detectate în fiecare lot de miere.

O parte din motivul pentru care nivelurile acestor compuși variază se leagă de natura nectarului: albinele pot zbura mile în orice direcție, iar florile de manuka sunt mult mai puțin prolifice decât florile de trifoi de exemplu. Albinele pot alege soiurile non-manuka și asta are ca rezultat o miere mai puțin pură. Pentru a obține o adevărată miere de manuka monoflorală, stupii sunt așezați lângă un volum mare de flori de manuka la momentul potrivit, cu condițiile climatice potrivite.

Datorită proprietăților sale puternice de vindecare, mierea de Manuka este adesea utilizată pentru a trata ulcerele de stomac și problemele de indigestie. Folosirea acesteia ca tratament pentru ulcerele gastrice este cea mai populară utilizare a mierii de Manuka, deoarece se spune că capacitatea sa de vindecare este egală cu cea a antibioticelor. De asemenea, tratează durerile de gât și oferă un plus de stimulare sistemului imunitar. Această variantă de miere este utilizată și în tratamentele pentru față, deoarece reduce acneea și conferă pielii o strălucire naturală.

Pentru ulcerele de stomac, puteți consuma direct o linguriță de miere, împreună cu câteva înghițituri de apă. Pentru durerea în gât, mierea de Manuka poate fi amestecată în ceai fierbinte. Densitatea ridicată de nutrienți a mierii o face, de asemenea, un stimulent energetic uimitor. Puteți folosi mierea de Manuka în fiecare zi pentru a vă proteja de problemele stomacului.

Pentru o viață sănătoasă avem nevoie de aceste beneficii ale mierii manuka, iar alegerea unui produs certificat și original nu ar trebui sa ne pună probleme.