Electrocasnice

Masini de spalat cu incarcare verticala

Ofertele de masini de spalat cu incarcare verticala reprezinta abia 10% din gama de masini de spalat rufe prezentate de magazinele online. Modelele cu incarcare pe vertical au pierdut teren in fata celor cu hublou, desi acum 30 de ani era o raritate sa vezi o masina de spalat rufe cu incarcare orizontala.

 

[easy-image-collage id=685]
Oferta Masini de spalat cu incarcare verticala
  • Acces facil prin partea superioara
  • Capacitate mare pentru rufe
  • Eficienta ridicata consum energie
  • Stoarcere eficienta la 1200 RPM
  • Pret foarte atractiv
  • Livrare la domiciliu in 24/48 ore

 

Cumpara acum

Este adevarat ca un model cu hublou este net superior cand vine vorba de programul de stoarcere deoarece procesul este ajutat de forta gravitationala si de cea centrifuga, in timp ce la modelele cu incarcare verticala actioneaza numai forta centrifuga, care nu are aceeasi putere sa agite tesaturile pentru a asigura eliminarea petelor persistente.

Top cele mai populare masini cu incarcare verticala

1

Whirlpool AWE 6516

1000 rpm, 5 kg

Whirlpool AWE 6516, 1000 rpm, 5 kg
2

Whirlpool AWE 55711 R

5.5 kg, 1100 RPM

Whirlpool AWE 55711 R, 5.5 kg, 1100 RPM
3

Electrolux EWT1266ELW, TimeCare

6 kg, 1200 RPM

Electrolux EWT1266ELW, TimeCare, 6 kg, 1200 RPM
4Whirlpool WTLS 66912

6 kg, 1200 RPM

Whirlpool WTLS 66912, 6 kg, 1200 RPM
5

Electrolux EWT1064ERW, TimeCare

6 kg, 1000 RPM

Electrolux EWT1064ERW, TimeCare, 6 kg, 1000 RPM

Dupa cum vedeti, Whirlpool conduce acest top, datorita faptului ca are o oferta mult mai diversificata decat ceilalti producatori. Cateva modele ofera si Electrolux, iar ceilalti producatori au in oferta cel mult 1-2 modele cu incarcare verticala, preferand sa se concentreze pe masinile de spalat cu incarcare frontala.

Avantajele unei masini de spalat cu incarcare verticala

Luand in considerare cele de mai sus privind performanta procesului de spalare si stoarcere, acest tip de masina de spalat rufe este deseori preferat din motive ce tin de constrangerile spatiului in care urmeaza sa fie amplasate. De obicei este vorba de o baie de serviciu, intre perete si chiuveta sau alt corp ce nu poate fi mutat din acel loc, astfel incat procesul de incarcare nu se poate realiza in plan orizontal, singura suprafata libera pentru manevre fiind cea superioara.

Sunt in general electrocasnice cu eficienta mare la capitolul consum de energie, avand etichete de eficienta de la A+ pana la A+++, probabil pentru ca motorul nu se lupta cu gravitatia cand vine vorba de rotit cuva plina cu haine.

Restul specificatiilor tehnice sunt identice cu cele prezente la o masina de spalat rufe cu incarcare orizontala: cantitatea maxima de incarcare de pana la 8 kg, viteze de rotatie de 1200 rpm si peste, programare intarziata, afisaj LED sau LCD, diverse programe pentru tipuri diverse de tesatura.

Producatorii care ofera cele mai multe modele de masini de spalat rufe cu incarcare verticala sunt Whirlpool si Electrolux, ceilalti producatori avand cel mult un exemplar din acest tip de electrocasnice utile.

Programele foarte cautate la produsele Whirlpool fiind Aqua Eco si Super Eco datorita eficientei lor in economisirea apei si a energiei electrice.