Machiaj

Machiaj de zi

Pe lângă ţinuta cu care ne lăudăm în faţa colegilor de la muncă, sau de la şcoală, sunt sigură că şi machiajul de zi ocupa un loc important. Astfel că, el ne poate ridica „self-esteem”-ul, sau ni-l poate reduce la pământ. După cum vă mai spuneam, cred, nu prea folosesc machiajul, adică încerc să fiu naturală în marea majoritate a timpului. Dar, am şi eu momente în care nu pot fără. Ei bine, azi o să vă spun câteva chestii care mi se par mie utile atunci când folosim aceste produse.

Spre exemplu, cel mai folosit, este machiajul de zi. Acesta trebuie să fie cât mai luminos şi să nu scoată în evidenţă cearcănele căpătate în urma unor nopţi mai „zvăpăiate”. Primul pas în obţinerea unui machiaj spectaculor, este pregătirea tenului. Înainte să îl dăm cu fond de ten cu acoperire mare, îl curăţăm şi îl hidratăm. Mai apoi, pentru un aspect de „ten sănătos” nu vom folosi ziua un iluminator, ci mai degrabă un blush de culoarea piersicii sau a unor nuanţe de roz. Dacă vrem să mai adăugăm şi un rimel sau nişte tuş. În funcţie de cât de îndrăzneţe suntem, putem opta şi pentru o linie de tuş sau un fard mat neutru, de preferinţă maro, pe linia genelor. Şi, o să mai avem nevoie şi de un ruj. Cele mai rezistente sunt rujurile mate, fără sidef sau luciu. Culoarea, însă, o putem alege fie în funcţie de stare, de culoarea unghiilor, de îmbrăcăminte.

machiaj de zi

Chiar dacă ştim cum să ne machiem singure şi acasă, la evenimente importante, cu toţii apelăm la machiaj profesional, de preferat cel făcut de specialist din domeniu sau la saloanele mai bune din oraş. Aşa, nu mai există riscul să rămână vreo sprânceană nepensată sau vreun colt neacoperit, care să dea în vileag fondul de ten. Bineînţeles, dacă nu mai avem timp de programare sau chef să ne stoarcem nervii încercând să le explicăm celor de la salon cum să ne aranjeze, putem urma paşii de pe youtube.com , a profesioniştilor care împărtăşesc câteva chestii cu noi.

Iată că începe şi şcoala şi, elevele se pregătesc de un nou an plin de teste şi teze, dar şi de cuceriri, în faţa cărora nu poţi arăta chiar oricum. Pentru machiajul de şcoală cred că sunt doar câţiva paşi de urmat. În primul rând, oricât de obosite aţi fi după o zi de şcoală, demachiaţi-vă seara şi hidrataţi pielea. Apoi, optaţi pentru un fond de ten apropiat tipului vostru de piele. La şcoală, ar fi foarte bine să folosiţi un machiaj cât mai simplu şi natural.

Si cum ziua are si un final, gasesti aici idei interesante pentru machiaj de seara.

Halloween…vă spune ceva? Mie da. Peste tot se organizează diverse petreceri, la care avem intrarea gratuită, ieşim în oraş cu prietenii, şi avem nevoie de idei pentru un machiaj de Halloween reuşit, unul care să nu dea greş. Auzisem într-un timp de diferite idei de machiaj pentru Halloween. De la cel de tip schelet, la cel care te îmbătrâneşte sau la cel inspirat de Joker, din Batman. Într-un timp, auzisem şi că se poartă un smokey eyes mai pronunţat.

Şi dacă tot am început să vă spun de machiajul smokey eyes, tot ce ar trebui să ştiţi se rezumă la faptul că e recomandat seara, pentru că este irezistibil, atrage atentia şi, in plus, scoate în evidenţă trăsăturile feţei.

Gasiti si mai multa inspiratie pe makeup.com