Jucării

Jucarii smart educative pentru copii inteligenti

Articol dedicat parintilor care doresc sa ofere copiilor jucarii smart, atractive dar mai ales educative, care sa concureze cu tableta si smartphone-ul. Incerc sa identific in universul jucariilor oferite de magazinele online din Romania, modele care se inscriu in definitia de mai sus.

Educatia copiilor nostrii este prioritatea numarul unu pentru orice parinte, iar concurenta intre tablete, smartphone-uri si jucariile clasice este total dezechilibrata. Este foarte dificil sa iti poti convinge copilul sa aleaga o jucarie clasica in detrimentul unui telefon sau tableta. Deseori apelam la metode coercitive pentru a intrerupe inertia copilului de a consuma tot timpul liber in fata tabletei sau a telefonului.

Aceste device-uri ofera o serie teoretic nelimitata de atractii pentru copii, de la clipuri video interesante pe youtube, la aplicatii si jocuri care aduc permanent lucruri noi si care genereaza dependenta. Din pacate copiii sunt in general interesati de clipuri si aplicatii care nu sunt utile si nu aduc un aport pozitiv in educatia lor.

In aceasta realitate dificila parintele este dator sa asigure o educatie buna generatiilor viitoare. Gasirea unor jucarii smart, care sa concureze cu infinita atractie a telefonului, este aproape imposibila, dar exista si cateva exceptii. Depinde de talentul si inspiratia parintelui de a le introduce intr-un mod cat mai atractiv in activitatea copilului.

Selectie jucarii educative smart

Creionul electronic Raspundel Istetel

creionul-electronic-smart-raspundel-istetel-jucarii-educative
ofera emag
ofera bestkids
ofera elefant
ofera nichiduta
O jucarie educativa, smart, foarte apreciata de copii dar si de parinti pentru multitudinea de informatii oferite dar si pentru distractia care vine la pachet cu aceasta. Creionul electronic este compatibil cu mai multe carti din aceasta serie, care se vand insa separat.
Este prevazut cu acumultaor Li-Ion care permite o autonomie de aprox 8 ore. In pachet se ofera si incarcator cu mufa USB. Creionul smart citeste texte, reda sunete reale din natura si chiar fisiere audio mp3. Exista chiar si jocuri si chestionare care verifica si consilideaza acumularea de cunostinte.
Are review-uri foarte bune in Romania.
Carti suplimentare: Atlasul lumii, Lumea animalelor, Mijloace de transport, Corpul uman, Calatorie in univers, Engleza si joc, Lumea mea etc
Ofertele magazinelor: eMag Bestkids Elefant Nichiduta

Robotelul Mazzy

robotelul-mazzy
ofera noriel
Ofera satisfactia construirii unui robotel din piese modulare diverse folosind doar o surubelnita conform instructiunilor, dar mai ales bucuria jocului cu o jucarie smart care poate fi programata cu ajutorul butoanelor de pe panoul de control sau prin Bluetooth din aplicatia care poate fi instalata pe tableta sau pe telefon. Se pot obtine 2 jucarii diferite, un robot android sau un rover performant.
Ofera posibilitatea programarii cu 60 de instructiuni, miscari in toate directiile plus 40 de expresii faciale si sunete. Miscarile sunt asigurate de 2 motoare electrice alimentate de 4 baterii AA care nu sunt incluse.
Varsta 8+ ani, iar dimensiunea robotului este de aprox 20 cm.
Oferte: Noriel

ENGINO STEM – Masini Simple – Set motorizat

engino set constructie stem masini simple
ofera emag
ofera bestkids
ofera carturesti
ofera nichiduta
Un set de constructie extrem de apreciat care ofera ocazia copiilor sa invete legile fizicii si ale mecanicii, precum si sa inteleaga prin experimentare tehnologiile de functionare ale masinilor. Contine elemente esentiale de baza pentru masini si alte tipuri de echipamente gandite pentru a multiplica sau pentru a reduce fortele sau pentru a mari sau a reduce viteza. Gama de jucarii educative STEM ofera copiilor cunostinte de baza din domeniul mecanicii, cum ar fi parghii, angrenaje si cuplaje, scripeti, pene, roti, axuri, suruburi, plan inclinat.
Alte seturi ENGINO: Vehicule, Legile lui Newton, Aparate de zbor, Inventor girl, Parghii si legaturi, Motociclete, Explorarea spatiuliu etc
Oferte: eMagBestkidsCarturestiNichiduta

Mana robotica – hidraulica

jucarii educative smart brat robotic hidraulic
oferta Elefant brat robotic hidraulic
ofera emag
Un brat robotic incredibil de realist care functioneaza pe baza tehnologiei hidraulice. Va fi o misiune antrenanta si captivanta sa construiesti aceasta mana robotica din cele 229 de piese. La finalul acesteia copilul va primi satisfactia bine meritata si va putea explora functiile si miscarile complexe ale bratului robotic. Clestele din capat se deschide si prinde obiecte, incheietura bratului se roteste la 180 grade, iar baza se poate intoarce la 270 de grade.
Varsta recomandata 10+
Dimensiuni: 10.5 x 40 x 29 cm
Oferte: Elefant eMag

Brat robotic – kit constructie

jucarii educative smart mana robotica brat
ofera Gameology
Este cea mai complexa jucarie din aceasta prezentare si, in consecinta, se adreseaza copiilor un pic mai mari. Dar si cei mai mici pot construi o mare parte din angrenaje si, cu putin ajutor din partea parintilor, se pot bucura de un brat robotic perfect functional.
Pentru asamblare este nevoie de un patent si de o surubelnita, care nu sunt incluse in pachet.
Bratul robotic este animat de 5 motoare electrice si face parte din familia jucariilor STEM, imbinand cunostintele din domeniul stiintei, matematicii, tehnologiei si ingineriei.
Telecomanda este conectata prin cabluri de bratul robotic si este in acelasi timp si sursa de energie a acestuia, gazduind 4 baterii de tip D, care nu sunt incluse in pachet.
Varsta 12+
Dimensiune dupa construire: 22.8 x 16 x 38 cm
Oferte:Gameology

Robotelul Botley

jucarii educative smart robotelul botley
ofera Edu Class
ofera emag
ofera bestkids
ofera elefant
ofera nichiduta
Copiii vor invata intr-un mod foarte distractiv, cu ajutorul robotelului Botley, notiuni de baza de logica si programare. Robotelul poate fi programat sa execute peste 80 de actiuni, sa se deplaseze inainte, inapoi, sa schimbe directia catre stanga sau catre dreapta, sa emita sunete, sa identifice obiecte sau sa le ocoleasca etc. Cu ajutorul unui senzor, robotelul poate urmari o linie trasata cu markerul negru.
Robotelul a fost creat special pentru a completa programa scolara a copiilor, dezvoltandu-le gandirea analitica, potentialul de rezolvare a problemelor, spiritul de echipa si comunicarea.
Seturile STEM sunt concepute pentru a trezi si a intensifica interesul copiilor pentru stiinta, tehnologie, inginerie si matematica.
Alte seturi Botley: Set 41 de accesorii Botley, Set activitati STEM cu 77 piese, Botley pe santier, Invata bazele programarii cu robotelul Botley etc
Oferte: Edu Class eMag Bestkids Elefant Nichiduta

Desi pare ca nu isi gaseste locul printre exemplele de mai sus, o bucatarie lemn copii de jucarie este totusi un set educativ, demn de luat in seama pentru copiii intre 3 si 5 ani. Acest tip de jucarii se bucura de o mare popularitate si reuseste cu brio sa atraga si sa intretina interesul si bucuria copiilor.

Gasiti aici informatii foarte interesante despre beneficiile jucariilor educative.