Aer conditionat

S-a rupt un filtru aer conditionat?

Cred ca povestea ruperii unui filtru aer conditionat este des intalnita. Acest lucru se intampla datorita efectelor caldurii asupra plasticului din care este fabricata plasa filtrului unitatii interioare. In mod straniu, desi exista numeroase modele de aer conditionat de piata, numai o mica parte din acesti producatori ofera si filtre de schimb.

Am cautat intens pe internet un filtru de schimb pentru modelul meu de aer conditionat, am vorbit la diverse magazine de profil si nimic. Nu exista pe piata filtru de schimb pentru modelul meu. Problema ma pune pe ganduri. Numeroase magazine online se bat intens sa vanda aparatele de aer conditionat, dar niciunul nu este interesat sa ofere si filtre. Ce facem? Ne schimbam aparatul o data la 2-3 ani, cam cat este durata de viata a filtrului?

Cum am rupt filtrul de aer conditionat

filtru aer conditionat rupt

Spal filtrul o data la 6 luni si de fiecare data este plin de praf. Uite ca de data aceasta am descoperit ca plasa din care era format filtrul se dezintegreaza si trebuie inlocuit filtrul.

Dupa cateva zile de cautare nu am reusit sa gasesc piese de schimb pentru modelul meu. Ce puteam sa fac? A trebuit sa ma gandesc la o solutie pentru inlocuirea filtrului.

Dupa dezintegrarea plasei am ramas cu rama de plastic, asa cum se vede in fotografie. Asa ca am cautat sa inlocuiesc cu ceva plasa de plastic. Am avut la indemana un tifon pe care l-am pus in 3 straturi pentru a fi eficientin oprirea prafului sa ajunga in instalatia de aer conditionat. Ulterior am gasit in magazin un material special din fibre sintetice care poate fi aplicat peste rama filtrului si lipit pe aceasta. L-am taiat dupa lipire pentru a se incadra in dimensiunile ramei.

La prima vedere filtrul achizitionat isi va face treaba cel putin la fel de bine ca cel original, cred ca va avea si o durata de viata superioara. Oricum, instalarea a fost simpla, putin prenadez si indemanare.

Spor la lucru manual!