Difuzor Arome

Difuzoare de uleiuri esentiale

În piața din România există în prezent aproximativ patru tipuri principale de difuzoare de uleiuri esențiale. Trebuie să aegeți difuzorul care vă este necesar pe baza intensității efectului dorit și desigur, a specificului și limitărilor casei dumneavoastră.

Difuzoare nebulizatoare: Aceste difuzoare funcționează folosind aer sub presiune pentru a difuza vapori de ulei esențial. Un vacuum trage ulei pe suprafața unui tub de distribuție, rezultând o explozie de aromă în aer. Difuzoarele cu nebulizare nu necesită apă sau căldură, ceea ce le face o alegere cu întreținere ușoara. Acestea sunt lipsite de plastic pentru utilizatorii care vor sa protejeze mediul natural.

Difuzoare cu ultrasunete sau umidificatoare: vibrațiile ultrasunetelor separă moleculele de ulei pentru a crea o ceață fină. Va trebui să diluați uleiul esențial în apă pentru ca frecvențele electronice ale difuzorului să elibereze uleiul în aer. Difuzoarele cu ultrasunete funcționează ca umidificatoarele reci, ceea ce le face o alegere excelentă dacă doriți să adăugați umiditate în aer, mai ales în timpul sezonului rece. Piesele cu ultrasunete din plastic necesită curățare, deoarece uleiurile pot fi corozive pentru plastic.

Difuzoare cu evaporare: În acest tip de difuzor, un ventilator mic ajută la transformarea uleiului în gaz, făcând uleiul să se evapore în aer. Cu toate acestea, pe măsură ce uleiul se evaporă, își pierde o parte din potență. Deci, aceasta este o alegere bună pentru persoanele care doresc o senzație aromatică rapidă, ocazională.

difuzoare uleiuri esentiale aromaterapie

Difuzoare de căldură sau electrice: în loc să folosească un ventilator pentru a transforma uleiul în gaz, un difuzor de căldură folosește căldura, cel mai frecvent cea electrică. Uleiul pentru încălzire își poate modifica proprietățile chimice, făcând uleiul mai puțin sau mai intens în funcție de proprietățile sale.

Diferitele tipuri de difuzare cu ajutorul căldurii includ lumânări, difuzoare electrice cu încălzire și difuzoare cu lampă.
Există, de asemenea, o categorie de difuzor de uleiuri esențiale în piață, cu funcții interesante, cum ar fi iluminarea ambientală și difuzoare de sunet cu conexiune bluetooth. Difuzoarele de uleiuri esențiale cu design special oferă spațiului dvs. o atmosferă de wellness, indiferent dacă optați pentru o estetică minimalistă sau pentru igienă. Difuzoarele de ulei cu oprire automate sau temporizatoare sunt o alegere bună dacă intenționați să utilizați difuzorul pentru perioade lungi de timp sau să adormiți.

sursa:https://www.byrdie.com/what-is-an-oil-diffuser-4766885