Jucării

Jucării educative – avantaje și beneficii

Îți place sau nu, un set de jucării educative pe care alegem să le cumpărăm copiilor noștri pot face o diferență mare în dezvoltarea lor. În anii de creștere a copilului dvs., este important să le oferiți jucării educaționale care să le permită să învețe în timp ce se joacă.

Diferitele tipuri de jucării impun copiilor să folosească diferite seturi de abilități și să atingă diferite zone de învățare ale creierului. În timp ce orice jucărie poate oferi valoare unui creier în curs de dezvoltare, există anumite jucării, denumite de obicei jucării educative, de învățare sau de instruire care oferă valoare specifică copiilor.

Frumusețea jucăriilor educative este de două ori mai mare, deoarece acestea se adresează atât copiilor, cât și părinților. La baza lor, acestea sunt încă jucării, astfel încât acestea nu par a fi teme pentru copii sau o povară pentru copii, dar, în mod convenabil, aproape în secret, oferă avantaje de învățare. De aceea, am făcut cercetarea pentru a găsi cele mai bune jucării educative pentru copiii de toate vârstele. Înainte de a intra în alegerile noastre, iată câteva avantaje științifice pentru jucăriile educaționale.


Beneficiile unor jucării educative

Gândire inovatoare și creativă: atunci când se joacă cu jucării și jocuri educative, copiii pot dezvolta percepția, intuiția și raționamentul pe măsură ce participă la o activitate creativă.     

Aptitudini cognitive: jucăriile educaționale pot ajuta copiii să se conecteze la procesele lor de gândire și să-și dezvolte în continuare capacitățile de a gândi liber. Jucăriile comune care ajută la stimularea abilităților cognitive includ puzzle-uri și jocuri cu număr.     

Aptitudini motorii: cu jucării și jocuri educațive potrivite, copiii își dezvoltă abilitățile motorii în combinație cu abilitățile lor cognitive.     

Aptitudini de socializare: oferindu-le copiilor o experiență de joc bine ghidată, copiii dezvoltă ceea ce sunt considerate abilități mai moi, cum ar fi interacțiunea socială adecvată (dictată de valori sociale, principii și sentimente), abilități de limbaj și dezvoltare emoțională (adică gestionarea anumitor situații, cum ar fi ca pierde un joc, îi ajută să învețe să accepte provocări, să le depășească și să câștige forța mentală).

Cu siguranță, diferite jucării de învățare sunt cele mai potrivite pentru anumite grupe de vârstă, dar mai degrabă decât să ne concentrăm pe grupuri individuale de vârstă, am căutat să prezentăm cele mai bune jucării de pe piață, indiferent de vârstă. Majoritatea jucăriilor de pe lista noastră sunt potrivite pentru copii de șase ani și mai mari, deși unele pot fi folosite de copii la vârsta de trei ani.

Sursa: businessinsider.com