Electronice

Cum alegem cel mai bun uscator de par (feon)

Pentru o femeie parul ar trebui sa reprezinte unul dintre cele mai importante atuuri, un accesoriu de mare pret. Dar pentru a-si putea indeplini acest rol el trebuie sa fie curat, sanatos si frumos aranjat.

Pentru a avea un par sanatos si stralucitor, pe langa folosirea unor produse speciale pentru curatarea si ingrijirea sa (sampon, balsam, masca de par, etc), este foarte importanta folosirea unor aparate potrivite care sa permita uscarea si aranjarea lui in conditii de siguranta, limitand pe cat posibil riscul de ardere sau deteriorare a firului de par.

uscator de par feon

Achizitionarea unui uscator de par nu trebuie facuta, asadar, la intamplare ci trebuie sa fie rezultatul unei informari temeinice. Principalele aspecte pe care este recomandat sa le avem in vedere atunci cand dorim sa achizitionam un feon ar trebui sa fie:

  1. Tehnologia folosita pentru incalzirea aerului. Sunt recomandate uscatoarele de par cu elemente ceramice sau cu turmalina. Acestea asigura o incalzire mai blanda si uniforma a jetului de aer si totodata genereaza ioni negativi care mentin umiditatea in firul de par. Folosind uscatoare de par de acest tip vom evita sa avem un par uscat, deshidratat, casant si predispus la incalcire.
  2. Puterea uscatorului de par care este determinanta pe de o parte pentru puterea jetului de aer si pe de alta parte pentru nivelul de caldura produs. Un feon este recomandat sa aiba o putere de cel putin 1500w. Totodata, aparatul ar trebui sa ofere utilizatorului posibilitatea de reglare selectiva atat a puterii jetului de aer cat si a nivelului de caldura.
  3. Forma si greutatea uscatorului de par sunt aspecte importante din punct de vedere al usurintei in utilizare.
  4. Accesoriile – Un uscator de par cu mai multe capete detasabile (difuzor, perie, duza care concentreaza aerul, etc) este de preferat, el permitand obtinerea cu usurinta a unei varietati de coafuri.

Avand in minte aceste criterii, vom reusi sa alegem cu usurinta, din oferta vasta a magazinelor de specialitate, un uscator de par de buna calitate care sa ne ajute sa avem mereu un par curat, frumos si sanatos.