Cel mai mic cuptor electric

Rar mi-a fost dat sa intalnesc o bucatarie bine utilata, care sa contina macar un cuptor electric mic si in acelasi timp spatioasa. Cu cat instalezi mai multe electrocasnice, cu atat incaperea devine mai aglomerata si mai dificil de utilizat impreuna cu intreaga familie.

Cuptor_electric_mic_pretPentru a nu manca cu randul, asigurati in primul rand o masa mare cu scaunele necesare sau cu o canapea si abia apoi alegeti restul mobilei de bucatarie, cat mai intra. Aici va poate ajuta un cuptor electric mic, care poate fi depozitat in alt spatiu atunci cand nu este utilizat. In mod normal o plita, fie pe gaz sau tot electrica, va fi principalul echipament utilizat in bucatarie iar cuptorul numai ocazional, de sarbatori, la fripturi sau prajituri.

Specificatii tehnice importante pentru un cuptor electric mic

Ca orice echipament electrocasnic, este importanta puterea de incalzire care variaza de la cateva sute de wati pana la cateva mii. Un astfel de cuptor poate avea un pret intre 200 ron pana la 1500 ron, depinzand de calitatea materialelor utilizate si marca produsului, iar capacitatea pleaca de la 12 litri si poate ajunge pana la 40 de litri. Nu aveam incredere in produsele aflate la limita inferioara a intervalului de pret, dar nici nu eram pregatit sa cheltuiesc o suma prea mare. Este clar insa ca un cuptor ieftin vine la pachet cu compromisuri care va vor dezamagi in scurt timp de la achizitie. Deci nu cumparati niciodata produsele aflate la limita inferioara de pret.

Am cumparat unul la 400 ron marca Adler de 1380 W si 23 litri.

cuptor-electric-adlerEste incapator, are temporizator, toate accesoriile necesare si rezistente sus si jos pentru coacere uniforma.

Nu arata foarte modern, dar este foarte util. Nu l-am achizitionat pentru expozitie ci doar pentru a-mi servi in bucatarie.

Cand nu il folosesc il depozitez pe balcon si eliberez spatiul in bucatarie.

 

 

Cel mai mic cuptor electric pe care il veti putea gasi in comert este cuptorul DeLonghi SfornaTutto EO 12001.B care are un pret aproximativ de 500 ron, o capacitate de doar 12.5 litri, 1400 W, grill, accesorii si toate functiile necesare unei utilziari ergonomice si facile.

DeLonghiSfornaTutto12Dimensiunile il recomanda pentru bucatariile aglomerate, iar calitatea si designul sunt de exceptie.

Puteti citi la www.jurnal-culinar.ro mai multe despre cuptor mic.

Spor la gatit fripturi sau prajituri!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.