Bucatarie

Ce poate face un blender bun

Într-o eră în care mâncarea sănătoasă este din ce în ce mai căutată, când bebeluşii sunt familiarizaţi de la o vârstă fragedă cu mâncarea adulţilor, când shake-urile şi pasta de fructe au început să fie folosite pe post de masă, blenderul prinde aripi şi revoluţionează industria.

Preţul unui blender variază, pe emag.ro, acestea fiind de la 56 de lei pentru un blender ieftin, de la Sinba, până la 13.995 lei, cel de la Vitamax. Bineînţeles, şi aici, industria s-a dezvoltat odată cu trecerea timpului, astfel că le găsim de cumpărat, într-o gamă variată, pe orice platformă online specializată în acest tip de afacere.

Majoritatea blenderelor vin cu o putere destul de mică la bătaie, de aceea, Vitamix, a luat iniţiativa de a îmbogăţi motoarele aparatelor sale cu o putere mai mare de 1000w. Spre exemplu, blenderul Vitamix TNC 5200, vine cu un motor de 1200w şi cu tehnologia „high-performance”. Rapiditatea cu care acesta vă poate satisface dorinţele, este copleşitoare. Poate dura până la 15 secunde un smoothie, iar dacă e vară şi vă e poftă de o îngheţată raw, vă ia doar 30 de secunde prepararea ei. În cazul în care nu vreţi să vă aglomeraţi bucătăria şi cu alte ustensile (mixer, storcător de fructe, etc), acesta le poate înlocui pe toate, aducându-vă un zâmbet pe buze. Îi lipseşte doar procesarea automată, dar, sunt sigură că, pe măsură ce tehnologia va avansa, cei de la Vitamix îi vor instala şi un roboţel. 😛

 

blender ieftin tefalblender online philips dailyblender pret oster classic chrome

link eMag foarte micBlender Tefal BlendForce

link eMag foarte micPhilips Daily Collectionlink eMag foarte micBlender Oster Classic Chrome

 

Blender de mână? Sună ciudat, nu? Ei bine, şi aici o să lovesc 3 iepuri dintr-o lovitură, nu e. E şi ieftin, şi bun, şi, puteţi opta şi pentru cel de la Philips. E mai la îndemână. Parcă îţi devine mâna dreaptă în bucătărie. Deşi nu aş renunţa la maşinăria imensă tip blender pe care o am în bucătărie, probabil blenderul de mână ar fi mai uşor de folosit. Dacă lucrezi şi peste program şi ştii sigur că nu o să ai timp să treci pe-acasă să-ţi iei vitaminele, e uşor de luat în bagaj şi de transportat. Pentru că e uşor de dezmembrat şi se adaptează uşor şi dacă îl folosiţi într-un vas mai larg. Dar, puteţi opta şi pentru un blender vertical ieftin. Nu e foarte diferit de cel de mână, aşa că instrucţiunile sunt cam aceleaşi. Cei de la Delimano, au în ofertă un blender vertical, care conform review-urilor de pe site, funcţionează bine.

 

Blender Oster Delighter 450wBlender Russell Hobbs aura 750wblender vitamix vitaprep 3

link eMag foarte mic

Blender Oster Delighter

link eMag foarte micRussell Hobbs Auralink eMag foarte mic

Vitamix VitaPrep 3

 

Vă spuneam şi de cât de importantă e puterea motorului la electrocasnice. Cu cât e mai mare, cu atât performanţa acestuia e mai importantă. Totodată, în funcţie de puterea motorului şi timpul în care fructele, legumele, alimentele sunt amestecate e mai mic. Dacă la o putere de 1200W, durează până la 30 de secunde, unui aparat cu o putere de doar 600W, îi va lua aproape un minut, şi nici nu va reuşi să stoarcă toată pulpa fructului. Dacă aveţi un bebeluş în casă, trebuie să îi asiguraţi aportul necesar de vitamine, mai ales în primele luni de viaţă, pentru a-i dezvolta un sistem imunitar puternic.

Găsiți aici ceva interesant despre robot de bucătărie Philips.

Aşa că, dragii mei, în cazul în care vă aflaţi într-o dilemă, sunt doar la un comentariu distanţă. Până data viitoare, poftă bună!