Aromaterapie

Care este principala functie a unui difuzor de aromaterapie?

In ultimii ani, s-a observat o crestere uimitoare a numarului de persoane ce utilizeaza uleiuri esentiale, pentru tratarea anumitor afectiuni.

Constatam ca omul isi doreste sa se reintoarca tot mai mult spre natura, prin folosirea frecventa a tratamentelor pe baza de plante.

Uleiurile esentiale nu au doar o aroma minunata, ele reprezinta adevarate elixire, cu proprietati terapeutice marcante.

De la diminuarea starilor de stres, pana la cresterea productivitatii sau purificarea aerului, toate acestea reprezinta o mica parte din beneficiile uleiurilor esentiale.

Pentru a dispersa intr-un mod cat mai uniform uleiurile in camera in care stam, avem nevoie de un dispozitiv special conceput in acest sens, ce poarta denumirea de difuzor de aromaterapie.

Un dispozitiv de mici dimensiuni, compact si cu un design elegant, care se integreaza cu succes in orice spatiu.

Principiul de functionare al difuzoarelor este foarte simplu, tot ce avem de facut este sa umplem recipientul cu apa, dupa care sa trecem la cel destinat uleiurilor esentiale.

Exista o multitudine de uleiuri esentiale, fiecare cu aroma specifica si proprietatile sale, deci avem de unde sa alegem exact ceea ce ni se potriveste.

Esentele tari se tin in sticlute mici, iar acest principiu se aplica si in cazul uleiurilor esentiale. Un recipient de mici dimensiuni ne ajunge o perioada destul de lunga de timp, deoarece adaugam doar cateva picaturi in difuzor, fiind suficiente.

Daca o singura aroma nu ni se pare suficient de intensa, putem sa adaugam si alte sortimente, pentru un cocktail olfactiv.

Dupa ce ne-am asigurat ca am adaugat cantitatea potrivita de apa si de uleiuri esentiale, punem capacul si putem porni aparatul.

Exista modele performante de difuzoare ce sunt prevazute si cu functii suplimentare, spre exemplu, setam intensitatea lumii, ora si ziua.

Nu trebuie neaparat sa tinem in permanenta in functiune difuzorul, putem sa il lasam pornit 20-30 de minute, perioada de timp suficienta pentru a dispersa o cantitate potritiva de  ulei esential in camera.

Mai apoi, il repornim dupa 2-3 ore, cand nu se mai simte in camera aroma specifica de ulei esential.

Daca este sa comparam un obiect de tip electrocasnic cu un difuzor de aromaterapie, vom observa ca acesta din urma nu necesita o intretinere speciala.

Uleiurile esentiale sunt cunoscute pentru rolul lor antibacterian si antifungic, deci nu exista posibilitatea sa apara mucegai sau alti acarieni pe suprafata difuzoarelor.

Totusi, asta nu inseamna ca nu trebuie sa curatam periodic rezervorul, deoarece urmele provenite de la uleiurile esentiale folosite anterior pot sa diminueze eficacitatea noilor arome.

Este suficient sa curatam o data pe luna rezervorul cu apa si putin sapun, dupa care sa il stergem cu o laveta din microfibra.

Inainte de a-l baga in priza, trebuie sa ne asiguram ca este complet uscat, pentru a preveni un eventual incident.

Pentru camera copiilor, indicat este sa optam pentru uleiuri esentiale ce au rolul de a creste imunitatea celor mici. De preferat ar fi sa adaugam uleiuri esentiale cu o aroma subtila in difuzor, intr-o concentratie mai mica, comparativ cu cea din camera noastra.

Prin urmare, difuzorul este un dispozitiv indispensabil in orice locuinta, daca ne dorim mereu o atmosfera fresh si foarte placuta, in fiecare zi.