Simulator Credit

Calculator Credit Simulare Rate Credite

Decizia de a contracta un credit financiar trebuie sa fie precedata de o analiza profunda, bazata pe simulari cu ajutorul unui calculator de rate credit din care sa reiasa gradul de indatorare al persoanei sau familiei care isi doreste acel credit. Si nu vorbesc aici doar despre indicatorul de indatorare pe care il calculeaza bancile in cadrul analizei care precede aprobarea creditului ci de o analiza obiectiva, din care sa reiasa cat de stresata va fi persoana care va trebui sa ramburseze luna de luna acel credit.

Stresul creditului este un indicator care se calculeaza pe baza valorii ratei lunare (principal + dobanda + comisione) versus venitul total al beneficiarului. Cu cat rata este mai mare, cu atat impactul in bugetul familiei va fi mai mare, iar suma ramasa pentru celelalte nevoi ale familiei va fi mai mica.

Simulator calculator rate credit in Excel

Pentru a usura misiunea celor care si-au propus sa isi faca o analiza obiectiva asupra posibilitatii de a suporta povara unui credit bancar si nu numai, am creat un fisier excel care face toate calculele necesare.
Stiu ca toate bancile au calculator si simulator de credite pe website-urile lor, dar sunt simple, nu spun anumite informatii care v-ar pune pe ganduri. Printre acestea se numara dobanda totala platita pe toata perioada creditului, cum se va schimba rata daca va creste dobanda de referinta (Euribor, Robor etc), cat de multa dobanda veti plati in comparatie cu principalul rambursat in prima jumatate a perioadei de creditare etc.

Mai mult decat atat, cu ajutorul fisierului excel veti putea simula si plati anticipate lunare, cu sume diferite in fiecare luna si va puteti face o imagine si despre cum diverse strategii de modificare a perioadei, plati in avans sau modificare a dobanzii pot impacta costurile de finantare.

Gasiti aici fisierul excel pentru download Calculator Simulare Rate Credit