Bucatarie

Alegerea unui frigider pentru bucatarie

Alegerea unui frigider nou pentru a utila o bucătărie nu trebuie făcută pe repede-nainte sau riscați să selectați un echipament care nu va satisface cele mai importante nevoi ale familiei. Găsiți mai jos principalele elemente pe care trebuie sa le analizați pentru a vă asigura că faceti alegerea potrivită.

Alegeți dimensiunea corectă

Volumul frigiderelor variază de la 400L până la peste 800L. În general, orice frigider cu o capacitate mai mare de 500L ar trebui să fie potrivit pentru gospodăriile cu aproximativ 4 adulți. Rafturile reglabile sunt o caracteristică plăcută de luat în considerare, deoarece puteți scoate rafturile dacă este necesar pentru a maximiza capacitatea de depozitare a frigiderului.

Rețineți că cu cât frigiderul este mai mare, cu atât va consuma mai multă energie. Așadar, alegeți cu atenție și asigurați-vă că cumpărați frigiderul de dimensiunea cea mai potrivită pentru casa dvs. Deși dacă oscilați între două dimensiuni, vă recomandăm întotdeauna să optați pentru una mai mare, deoarece nu este nimic mai frustrant decât să nu puteți pune totul în frigider. În plus, a avea puțin spațiu suplimentar este un bonus dacă aștepți oaspeți.

Dacă aveți nevoie de un volum mare de stocare la rece a produselor alimentare, probabil ca o opțiune interesantă ar fi alegerea unui frigider side by side.

Și, ca și în cazul oricărei achiziții majore de aparate, asigurați-vă că vă măsurați bucătăria înainte de a lua o decizie. De asemenea, uitați să țineți cont de punctele de acces; Va trebui să treci printr-o ușă sau să urci o scară? Nu doriți să cumpărați un frigider nou doar pentru a descoperi că nu îl puteți încadra în bucătăria dvs.

Ventilația

Frigiderele și congelatoarele generează multă căldură. Dacă vă strângeți frigiderul într-un spațiu prea mic, căldura respectivă nu va avea încotro și poate supraîncălzi unitatea.

Cantitatea de spațiu de ventilație necesară pentru un frigider sau congelator variază în funcție de model și producător, dar 2 cm pe fiecare parte și 3 cm în partea de sus și în spate este o regulă bună.

Controale de temperatură / umiditate

Cele mai multe modele de frigidere alăturate au comenzi electronice de temperatură care asigură o precizie excelentă a temperaturii. De obicei sunt ușor de operat cu ajutorul unui ecran LED. Modelele mai avansate vă permit să setați diferite temperaturi în anumite zone ale frigiderului. De exemplu, unele frigidere oferă un compartiment „rece”, ideal pentru păstrarea cărnii și a altor perisabile mai proaspete pentru mai mult timp. Unele frigidere oferă, de asemenea, o opțiune de „răcire a băuturilor” pentru a aduce rapid șampania și alte băuturi la temperatura ideală de servire. De asemenea, unele congelatoare oferă o opțiune „Turbo Freeze” pentru a congela rapid alimentele care au fost adăugate recent la congelator.

Nivelul de umiditate afectează prospețimea fructelor și legumelor. Majoritatea modelelor de frigidere oferă un sertar pentru legume pentru a preveni uscarea legumelor, dar modelele de frigidere mai avansate vă permit să aveți un control precis al nivelurilor de umiditate pentru a se potrivi mai bine cu ceea ce depozitați. De exemplu, verdeața cu frunze necesită niveluri ridicate de umiditate (altfel se vor ofili), în timp ce nivelurile scăzute de umiditate sunt cele mai bune pentru lucruri precum dovlecei, ceapă și usturoi.

frigider

Iluminarea

Știm cu toții frustrarea încercării de a găsi un obiect pierdut într-un frigider slab luminat. Unele frigidere au iluminat interior până la panoul din spate al frigiderului, care luminează rafturile mai eficient decât o plafon.

Iluminatul cu LED este mai eficient din punct de vedere energetic decât iluminatul tradițional și, de asemenea, emite mai puțină căldură. Acesta este un avantaj, deoarece chiar și fluctuații ușoare de temperatură pot afecta durata de valabilitate a alimentelor.

Unele modele oferă, de asemenea, o lumină de congelare, ceea ce îl face un plus incredibil de practic.

Rafturi din sticlă reglabile

Acestea oferă opțiuni de stocare flexibile și sunt ușor de curățat. Sticla este mai puternică decât plasticul și, de asemenea, ajută la captarea aerului rece. Căutați rafturi cu protecție împotriva scurgerilor; Unele mărci pot preveni scurgerile de până la 1 litru să se scurgă pe rafturile de mai jos.

Distribuitoare de gheață și apă

Un distribuitor de gheață și apă filtrat pe partea din față a ușii frigiderului este foarte convenabil, dar poate crește prețul frigiderului și poate ocupa spațiu de depozitare. Vă rugăm să rețineți că dozatoarele de apă trebuie conectate de un profesionist autorizat.

O altă opțiune este cumpărarea unui frigider cu o tavă răsucită pentru cuburi de gheață situată deasupra unei cutii de depozitare a gheții. (Unele modele vin chiar cu o găleată fantezie și o lingură!) Este un plus util pentru oricine se distrează frecvent.

Odorizante de aer

Unele echipamente oferite de piață sunt dotate cu un filtru de cărbune activ pentru a absorbi mirosurile neplăcute.