Machiaj

Alegerea unui fond de ten ideal

Fondul de ten este un produs de machiaj care se aplica pe fata pentru a crea un ten uniform, mat. Cel mai bun fond de ten pentru tine va depinde de tipul tău de ten și de ceea ce încerci să obții cu machiajul tău.

Fondurile de ten lichide sunt cele mai bune pentru persoanele cu ten uscat. Oferă un finisaj mai natural și o acoperire mai bună decât fondurile de ten pudră, deoarece pot fi amestecate mai bine în piele. Dacă aveți pielea uscată, fondurile de ten lichide ar putea să nu fie cea mai bună opțiune, deoarece vă pot face pielea strânsă și inconfortabilă.

Fondurile de ten lichide sunt mai bune pentru persoanele cu piele uscată sau sensibilă deoarece nu înfundă porii și nu irită pielea, dar nu oferă la fel de multă acoperire ca fondurile de ten lichide.

O pensulă de fond de ten este un instrument esențial pentru oricine poartă machiaj. Ajută la aplicarea uniformă și impecabilă a fondului de ten.

Perii de pe o pensulă de fond de ten trebuie să fie moi, dar suficient de denși pentru a ridica cantitatea potrivită de produs. Densitatea perilor va determina cât de bine vă puteți amesteca machiajul.

fond de ten cu acoperire mare profesional

Cum se aplica fondul de ten

Fondul de ten este unul dintre cele mai importante produse de machiaj deoarece oferă o bază netedă și uniformă tenului tău. Poate fi folosit și pentru a acoperi imperfecțiunile pielii tale. Fondul de ten se aplică de obicei după hidratare, amorsare și pudrare. Puteți aplica fondul de ten cu degetele sau cu o pensulă.

Primer: Primer este un produs de machiaj pe care îl aplici înainte de fondul de ten pentru a te asigura că pielea ta arată impecabil și ajută la prevenirea alunecării fondului de ten pe parcursul zilei.

Pudra: Pudra este un produs de machiaj care ajută la fixarea machiajului, astfel încât să reziste mai mult și să nu se petreacă sau să se frece pe haine.

Alegerea unui fond de ten ideal

Fondul de ten potrivit poate face o mare diferență în aspectul tău. Este important să-l alegi pe cel potrivit pentru tipul tău de piele, nuanța pielii și nivelul de acoperire dorit. Cum alegi cel mai bun fond de ten?

Există două tipuri principale de fond de ten: lichid și pudră. Fondurile de ten lichide sunt cea mai populară alegere, deoarece oferă mai multă acoperire și o selecție mai bună a culorilor decât fondurile de ten pudră. Cu toate acestea, fondurile de ten lichide pot fi dezordonate de aplicat și necesită mult amestecare cu un burete sau o pensulă de machiaj.

Fondurile de ten sub formă de pudră vin sub formă liberă sau presată (numită compactă). Oferă mai puțină acoperire decât fondurile de ten lichide, dar sunt mai ușor de aplicat – doar atingeți puțin cu degetele sau folosiți o pensulă fond ten pentru a-l pudra înainte de a le fixa cu pudră translucidă.