Bucatarie

Cutitul bucatarului

În bucătărie, unul din cel mai importante lucruri este cuţitul. În funcţie de acesta, cărnii îi poate fi dată o textură mai specială sau nu. Tot în funcţie de tăiş, gustul unui aliment poate varia. Astăzi, o să vă spun câteva lucruri despre cuţitele pe care le folosim zilnic.

De cele mai multe ori, nu ne uităm la cuţit sau la ce fel de cuţit este, pentru că, cel mai important e ca toate să poată tăia bine. Nu sunt un bucătar profesionist, aşa că de ce-mi trebuie nu ştiu ce fel de cuţit, nu? Mai ales când are şi un preţ cu care ţi-ai putea cumpăra fie un nou accesoriu pentru maşină, fie geanta aia de la MK pe care ai văzut-o în vitrine. Cu toate acestea, fiecare are un rol bine stabilit.

Cu siguranţă, multora dintre noi ne place mâncarea japoneză, sau cea raw. Dar, v-aţi întrebat vreodată de ce? Pentru mulţi japonezi, mâncarea, deşi crudă, este o artă, acesta fiind un motiv întemeiat pentru a crea cuţite ascuţite, cu un mâner uşor de mânuit. Cuţitele japoneze pun pe primul loc calitatea ascuţirii cuvântului, iar mai apoi, acesta trebuie să fie uşor de mânuit. Este recomandată folosirea acestora pe tocătoare de lemn, pentru a se menţine într-oformă bună

Pe de altă parte, cuţitele profesionale japoneze sunt cele pe care le vedeţi în mâna unui bucătar de la restaurantele japoneze care vă oferă posibilitatea să vedeţi cum este preparată mâncarea. Dacă doriţi să vă achiziţionaţi un astfel de cuţit pentru a păstra textura şi gustul pretenţios al unor alimente mai sofisticate, https://www.pentrugatit.ro/cutite-japoneze vă pune la dispoziţie o gamă variată, precum şi instrucţiuni pentru folosirea fiecărui tip de cuţit.

cutitul_bucatarului

Aţi auzit, probabil, de vestita marcă neînregistrată, Sabatier. Aceasta, este renunmită pentru calitatea cuţitelor, şi, deşi este o marcă “neînregistrată”, din ce în mai mulţi bucătari profesionişti se îndrăgostesc de ele. Acestea se găseau într-o perioadă, şi în oferta Carrefour. Cu ajutorul acestora, pieptul de pui poate fi feliat la fel de subţire precum o ceapă. Cu toate acestea, Sabatier dispune de o gamă variate de cuţite: de la cele mari până la cele de tăiat pâine.

Cuţitul bucătarului, este unul din cuţitele care nu ar trebui să lipsească din sertarul niciunei bucătării. Acesta mai este cunoscut şi sub numele de cuţit francez, chiar dacă e de provenienţă germană. Lama poate avea până la 15-30 de centimetri, lama are o lăţime de 2-4 centimetri, mânerul având până la maxim 22 de centimetri. Este caracterizat, în mod principal, de echilibrarea dintre lamă şi mâner, având o lama lungă şi lată şi un mâner uşor de mânuit.

Un alt tip de cuţite cunoscute, ar fi cele comercializate de Delimano, cele pe care le puteţi găsi la promoţie, în cadrul emisiunilor de TeleShopping de dimineaţa. Ofertele Delimano vin la preţuri avantajoase şi calitate care nu poate fi neglijată.

Recent, însă, am descoperit un site românesc, un site renumit pentru calitatea cuţitelor fabricate. Conceptul producătorului este “după ce tai 3-4 porci, cuţitul să taie la fel de bine ca prima dată.” Dacă v-am stârnit curiozitatea, http://www.myknife.ro vă aşteaptă. Chiar merită.

Găsiți mai multe aici cutitul bucatarului.

Cam atât pe astăzi. Să-mi spuneţi cu ce vă mai îmbogăţiţi bucătăria.